Doğal gaz faturasını gören inanamayacak Doğal gaz faturasını düşürmenin bilinmeyen yolları

Doğal gaz faturasını gören inanamayacak Doğal gaz faturasını düşürmenin bilinmeyen yolları
Hava sıcaklıklarının 7-10 derece düşmesi ile birlikte doğal gaz faturaları da en az yüzde 30 oranında arttı. Aslında doğal gaz faturalarınızı düşürmek için akılınıza gelmeyen birkaç yöntem daha var.

Evinizde bulunan havanın da ısıyı artırmak için çok önemli olduğunu biliyor muydunuz? Bilimsel araştırmalar tozlu havanın sıcaklığı bloke ederek ısı kaybına neden olduğunu söylüyor.

dogalgazkamu.jpg

Diğer yandan hem faturanızı düşürmek hem de sağlınızı korumak için evinizin havasını nemlendirin. Nemli hava sıcaklığın daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlıyor.

Ayrıca ısıtma cihazınızın havalandırma kapaklarının açık olduğundan emin olun. Kapakların kapalı olması ise kombinizin verimsiz çalışmasına neden olur.

dogalgazf2.jpg

DOĞAL GAZ FATURANIZI DÜŞÜRMEK İÇİN NELER YAPABİLİRSİNİZ?

Kış koşullarının ağırlaşması ile birlikte doğal gaz faturaları ikiye üçe katlanmaya başladı. Faturalarınızı birkaç küçük noktaya dikkat ederek düşürebilirsiniz... İşte size yüksek fatura düşmanı uygulaması kolay bir liste...

dogalgazf3.jpg

GECELERİ KAPATMAK YERİNE KISIN

Kombinin tamamen kapatılması oda havasının dışında taban, tavan ve duvarların da soğumasına neden oluyor. Kombinizi yeniden açtığınız zaman ise iki üç katı enerji yakarak dış çevreleri ısıtıyorsunuz. Ancak oda sıcaklığı çok değişmediği için unu fark etmiyorsunuz.

dogalgazf4.jpg

Aynı şeyi evden çıkarken de yapmayın. Dışarı çıkarken kombinizi kısık bir şekilde yanar halde bırakın.

DÜZENLİ BAKIM YAPTIRIN

Kombilerin verimli çalışması için her sene bakımdan geçirilmesi gerekiyor. Düzenli bakım doğal gaz faturalarında verimli çalışan bir cihaz sayesinde yüzde 10 tasarruf sağlıyor. Örneğin fanı randımanlı çalışmayan bir kombi çok daha fazla gaz yakıyor.

PENCERE VE KAPI ARALIKLARINIZA YALITIM MALZEMESİ DOLDURUN

Pencere ve kapılar kapalı olduğu halde hava sızması çoğunlukla mümkün. Bu aralıkları bulun ve yalıtım malzemeleri ile kapatın. Evinizdeki pencerelerin çitf cam olması da büyük etki yapıyor.

PETEKLERİ EŞYALARLA KAPATMAYIN

Kombi peteklerinin bir nesneyi ısıtmasındansa havayı ısıtması evin daha dengeli şekilde ısınmasına neden olacaktır. Ev eşyalarının yerleşimini bunu düşünerek yapın.

PETEK İÇİ SUYU TEMİZLETİN

Her yıl kış bastırmadan peteklerdeki havayı ve suyu değiştirterek temizletin. Bu neden bazı peteklerin diğerlerinden daha çok ısındığı sorusuna da yanıt olacaktır.

BOŞ ODA PETEKLERİ KAPATILABİLİR

Bir kombinin verimli çalışması için en az 3 peteğin açık olması yeterli. Bu nedenle boş odadaki petekleri rahatlıkla kapatabilirsiniz. Ama oda kapılarını kapatmayı unutmayın.

ODA TERMOSTATI ÇOK İŞE YARAR

Sıcak su derecesini musluktan ayarlamak yerine kombi ayarını kullanmak size avantaj sunar.

Oda sıcaklığını da yerleştireceğiniz bir oda termostatı üzerinden yapabilirsiniz. Bu da size yüzde 10'a varan bir tasarruf getirecektir.

EVİNİZİN İZOLASYONU VAR MI?

Eviniz komşunuzdan daha zor ısınıyorsa dış cephenizde izolasyon olup olmadığını kontrol edin. Yalıtım yoksa yaptırın. En büyük ısı kaybı bu alanda yaşanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.