Abonelik sözleşmelerindeki değişiklik Resmi Gazete'de

Abonelik sözleşmelerindeki değişiklik Resmi Gazete'de
21 Aralık 2023 tarihli yayımlanan Resmi Gazete'de "Abonelik sözleşmeleri"ne ilişkin "para alacaklarına ilişkin takibin başlatılması" yönetmeliğindeki değişiklik duyuruldu.

21 Aralık Perşembe 2023 tarihli yayımlanan Resmi Gazete'de Adalet Bakanlığı tarafından abonelik sözleşmelerine ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklik kamuoyuna duyuruldu. İşte abonelik sözleşmeleri hakkında Resmi Gazete'de yer alan yönetmelik...

30788 SAYILI ABONELİK SÖZLEŞMESİNDEN KAYNAKLANAN PARA ALACAKLARINA İLİŞKİN TAKİBİN BAŞLATILMASI USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

29/5/2019 tarihli ve 30788 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Abonelik Sözleşmesinden Kaynaklanan Para Alacaklarına İlişkin Takibin Başlatılması Usulü Hakkında Yönetmeliğin 8. maddesinin 6. fıkrasında yer alan “iki” ibaresi “beş” şeklinde değiştirilmiştir.

t-c-resmi-gazete-cumhurbaskani-karari.png

Bu değişiklik, abonelik sözleşmesi kapsamında hizmet sağlayıcılar tarafından alınan para alacaklarının tahsili için icra takibi başlatılması sürecini etkilemektedir. Yeni yönetmelikle, abonelik sözleşmesinden kaynaklanan para alacaklarına ilişkin takip talebinin, borçlunun son adresine gönderilen ihtarname tarihinden itibaren beş yıl içinde yapılması gerekmektedir.

Aksi halde, alacak zaman aşımına uğrayacaktır. Bu süre, daha önce iki yıl olarak belirlenmişti. Yönetmelikte yapılan bu değişikliğin amacı, abonelik sözleşmesi kapsamındaki hizmet sağlayıcıların alacaklarını daha kolay tahsil edebilmelerini sağlamak ve borçlulara daha fazla ödeme imkanı tanımaktır.

Yönetmeliğin 12. maddesinin 4. fıkrasına göre 2 ve 3. cümleleri yürürlükten kaldırıldı ve aynı maddedeki 5. fıkradaki “iki” ibaresi “beş” şeklinde değiştirildiği açıklandı.

Yine aynı yönetmelikteki 13. maddedeki 1. fıkrasında yer alan “imza sirküsünü” ibaresi “sicil tasdiknamesini” şeklinde değiştirilmiştir.

Resmi Gazete'de bu yönetmeliğin yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer ve yönetmelik, Adalet Bakanı tarafından hükümleri yürütülür.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.