Moody's'ten asgari ücret zammına kırmızı kart Asgari ücretliyi yıkan açıklama

Moody's'ten asgari ücret zammına kırmızı kart  Asgari ücretliyi yıkan açıklama
Türkiye'nin görünümünü pozitife çevirmesi beklenen kredi derecelendirme kuruluşu Moodys'ten dikkat çeken bir asgari ücret uyarısı geldi.

Türkiye'nin kredi notunun pozitife çevrilebileceği mesajı veren Moody's'tin raporunda asgari ücret zammı, fiyat artışları ve büyümenin yavaşlamasının enflasyon baskısını artırdığı yönünde bir not yer aldı.

Moody's "Sıkı parasal duruşun sürdürülmesi ve ücret anlaşmalarının TCMB'nin enflasyonu önemli ölçüde düşürme hedefiyle uyumlu olması durumunda görünüm pozitife çevrilebilir" açıklamasını geldi.

Moody's Investors Service, Türkiye için "Kredi Görüşü" raporu yayınladı. Moody's raporunda "Türkiye'nin not görünümü durağandır. Ortodoks para politikasına dönülmesi kesinlikle olumludur" değerlendirmesini yaptı. .

Moody's'in raporu şöyle:

YÜKSEK ENFLASYONDA ASGARİ ÜCRET UYARISI

Manşet enflasyonun yakın vadede daha da yükselmesi muhtemeldir ve enflasyon beklentileri çok yüksek kalmaya devam etmektedir. Yakın vadedeki en önemli risk, talep kaynaklı enflasyonist baskıları daha da artırabilecek aşırı ücret artışlarıdır. Daha geniş kapsamlı ücret anlaşmaları için bir ölçüt teşkil eden asgari ücret genellikle her yılın Ocak ayında artırılmaktadır. Büyümede keskin bir yavaşlama başka bir risk oluşturmaktadır Çünkü bu durum, önceki alışılmışın dışındaki politikalara geri dönülmesi riskini artıracaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.