Halka arzın gözdesi yasak sonrası çakıldı 'Yatırımcının parasını ikiye katlamıştı'

Halka arzın gözdesi yasak sonrası çakıldı 'Yatırımcının parasını ikiye katlamıştı'
Borsa İstanbul’da kısa süre önce halka arz olan ve yatırımcısının yüzünü güldüren Agrotech (AGROT) hisseleri yasak kararı sonrası değer kaybetti.

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında geçtiğimiz ay halka arz olan Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım (AGROT) payları hakkında 1 ay boyunca brüt takas yasağı uygulanacağı açıkladı.

Borsa İstanbul tarafından yasağa ilişkin yapılan açıklamada “Agrotech (AGROT) paylarında 20/12/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 19/01/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.” ifadeleri kullanıldı.

YASAK KARARI DEĞER KAYBETTİRDİ

Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım (AGROT) hisseleri brüt takas kararı sonrası yüzde 3,51 değer kaybederek 11,81 TL fiyattan işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz Kasım ayında 5,21 TL fiyattan halka arz edilen AGROT hisseleri bugüne kadar yüzde 106,11 kazandırdı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.