Balık fiyatları ikiye katlandı Hamsi istavrit levrek el yakıyor

Balık fiyatları ikiye katlandı Hamsi istavrit levrek el yakıyor
Et fiyatlarındaki astronomik artışın ardından dar gelirli vatandaşın umut bağladığı balık fiyatları da ikiye katlandı. Karadeniz'de yaşanan kötü hava şartları başta hamsi olmak üzere balık fiyatlarının bir anda uçuşa geçmesine neden oldu.

Daha geçen hafta 50 liradan satılan hamsinin fiyatı bu hafta 120 lirayı buldu. Diğer yandan tezgahlarda istavrit 100 liradan, sargan 200 liradan, levrek 250 liradan, somon ve mezgit ise 150 liradan satılmaya başladı.Barbun ise 300-350 liradan satışa çıktı.

hamsiiha.jpg

Karadeniz’de kötü hava koşulları nedeniyle avlanmanın belirgin şekilde azalması balık fiyatlarının uçuşu geçmesine neden oldu. Balığın azalması hem balıkçıları hem vatandaşları kara kara düşünmeye etti.

Ordulu balıkçılar avcılığın Sinop ve Zonguldak Ereğli açıklarında az da olsa sürdüğünü ancak balık azlığı nedeniyle fiyatların arttığını söylediler. Hamsinin hava şartları nedeni ile sürü halinde Gürcistan açıklarına kaçtığını belirten balıkçılar bu nedenle bir hafta önce 50 liradan sattıkları hamsinin bu hafta 120 liraya çıktığını belirttiler.

hamsiha2.jpg

HAMSİ GÜRCİSTAN'A KAÇTI, FİYATLAR FIRLADI

Ordu Kumbaşı Balıkçı Barınağı üyesi Taner Özbekçi erken başlayan av mevsimi ve olumsuz hava şartları nedeni ile avlanan balık miktarının yok denilecek kadar azaldığını söyledi. Hamsinin şu an Gürcistan'a gittiğini ve orada avlandığını belirten Özbekçi hamsinin bu aylarda avlanmaya başlaması devam edersen hamsinin gelecek yıllarda hiç kalmayacağını söyledi. Özbekçi şimdilerde Sinop ve Zonguldak Ereğli taraflarında balık çıkarılsa da çok az olduğu için balık fiyatlarının fırladığını dile getirdi.

Balıkçı Erdal Çamaş ise hava muhalefeti nedeniyle balıkçıların denize açılamadığını, hafta sonu beklenen kar nedeniyle de bir süre balık olmayacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.