Bakan Bayraktar'dan doğal gaz zammı ve doğal gaz destekleri sorusuna yanıt

Bakan Bayraktar'dan doğal gaz zammı ve doğal gaz destekleri sorusuna yanıt
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, katıldığı televizyon programında doğal gazda zammı ve doğal gaz destek ücretleri hakkındaki sorulara da yanıt verdi.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte vatandaş artan doğal gaz harcamaları nedeni ile kara kara düşünüyor. Bir çok dar gelirli aile ise ödeyemedikleri doğal gaz faturaları için devlet yardımı alıyor.

Ekonomideki bozulmanın ardından geçtiğimiz yıl hükümet doğal gaz faturalarının mutfak için kullanılan kısmı için indirime gitmişti. Bu indirimlerin devam edip etmeyeceği ise merak konusu olmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpraslan Bayraktar, CNN Türk'te katıldığı programda doğal gaz zammı ve doğal gaz destek ödemelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

bakanbayraktar.jpg

Bakan Bayraktar doğal gaz için zam planlarının olmadığını söyledi. Bakan Bayraktar ayrıca doğal gaz faturasını ödeyemeyen vatandaşları desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

'DOĞAL GAZDA HERHANGİ BİR ZAM PLANI YOK'

Avrupa'da elektrik ve doğal gazda en ucuz ikinci ülke olduğumu belirten Bakan Bayraktar, doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağı sorusuna, "Enerji bakanı olarak söyleyebilirim ki planlarımızda bir doğal gaz zammı yok" diyerek cevap verdi. Vatandaşlara yine de tasarruflu davranmalarını öğüt veren Bakan Bayraktar gecen yıl yapılan enerji desteğinin 282 milyar TL olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.