Yabancı Harp Okullarında okuyacak askeri öğrenciler dikkat Yönetmelikte o ibare değiştirildi

Yabancı Harp Okullarında okuyacak askeri öğrenciler dikkat Yönetmelikte o ibare değiştirildi
Yabancı Devlet Harp Okullarında öğrenim görecek askeri öğrenciler hakkında yönetmelikteki, “Millî Savunma Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çıkarılan yönergede” ibaresi “ilgili yönergede” şeklinde değiştirilmiştir.

Bu Yönetmelik, yabancı devlet harp okullarında öğrenim görecek askeri öğrencilerin seçimi, eğitimi, görevlendirilmesi ve haklarına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Bu Yönetmelikte yer alan hükümler, 8/9/1990 tarihli ve 20629 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yabancı Devlet Harp Okullarında Öğrenim Görecek Askeri Öğrenciler Hakkında Yönetmeliğin bazı maddelerinde yapılan değişiklikleri içermektedir.

Bu değişikliklerin temel amacı, Millî Savunma Üniversitesi Rektörlüğü tarafından çıkarılan yönergelere atıfta bulunan ibareleri “ilgili yönergede” şeklinde kısaltmak ve böylece yönetmeliği daha sade ve anlaşılır hale getirmektir. Bu Yönetmelik, Millî Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanmış olup, yayımı tarihinde yürürlüğe girmiş ve Millî Savunma Bakanı tarafından yürütülmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.