ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı

ABD ve İngiltere'den Yemen'e hava saldırısı
Yemen’in Kızıldeniz’deki liman kenti El Hudeyde ve başkent Sana’ya ABD ve İngiltere tarafından hava saldırıları düzenleniyor.

Yemen'in yerel kaynaklarına göre, gece saatlerinde Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinin bazı noktalarına ABD ve İngiliz savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi.

KIZILDENİZ'DE YAŞANANLAR

Son zamanlarda Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik ticari gemilere karşılık eylemlerinin sonra birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı.

Pentagon, Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptı. Ayrıca "Refah Muhafızı Operasyonu" isminde çok uluslu misyon oluşturulduğunu duyurdu.

Husilerin saldırıları, küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.