Bakan Uraloğlu'ndan milli maç göndermesi İki il arası 80 dakika sürecek

Bakan Uraloğlu'ndan milli maç göndermesi İki il arası 80 dakika sürecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu projenin tamamlanmasıyla birlikte iki şehir arasındaki mesafenin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

Süper hızlı tren projesi, Türkiye'nin ulaşım vizyonunu değiştirecek bir yatırım olarak planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu projenin tamamlanmasıyla İstanbul ile Ankara arasındaki mesafenin 80 dakikaya indirileceğini belirtti. Proje, yolcu taşımacılığında büyük bir verimlilik artışı sağlayacak.

İSTANBUL'UN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISI İÇİN 1 TRİLYONLUK YATIRIM

Uraloğlu, “Son 21 yılda İstanbul'un ulaşım altyapısı için yaklaşık 1 trilyon 163 milyar 200 milyon TL yatırımı hayata geçirdik. Diğer bölgelere yatırımlar yaparak İstanbul'un üzerindeki yükü hafifletiyoruz. Kalkınma Yolu projesi en önemli parçalardan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek demiryolu projemizin ihalesini bu yıl içerisinde yapmayı planlıyoruz. Süper hızlı tren hattımızın uzunluğu 344 kilometre olacak. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesi gündemimizde. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak. Seyahat süresini 80 dakikaya inecek. Slogan şu; milli maç 90 dakika, Ankara-İstanbul arası ise 80 dakika.” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.