AK Partili isim emekli zammını canlı yayında ağzından kaçırdı 'Aman Erdoğan duymasın'

AK Partili isim emekli zammını canlı yayında ağzından kaçırdı 'Aman Erdoğan duymasın'
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, canlı yayında SSK ve Bağ-kur emeklilerine yapılacak ek zam ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağkur emeklilerine yönelik uygulanan yüzde 37,55 oranındaki zam sonrasında, en düşük emekli maaşının ne olacağı konusu, milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Yapılacak zam ile birlikte böylelikle en düşük emekli maaşı 7500 TL de artacak. Meclis'ten çıkacak olan karar ile birlikte en düşük emekli maaşı netleşecek.

CANLI YAYINDA AĞZINDAN KAÇIRDI

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

Meclis'te yapılan çalışmaların ardından, yeni en düşük emekli maaşı açıklanacak. Yapılan zam ile birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin 316 lira olması bekleniyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili gelişmeyi canlı yayında ağzından kaçırdı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

0x0-emeklilerin-zam-hesabi-1536524922753-001.jpg

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, SSK ve Bağ-kur emeklilere yapılacak zam ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Asgari ücret artışıyla birlikte işveren desteğinin 700 liraya çıkarılması, kısa çalışma ödeneğinin de içinde olduğu 7-8 maddelik kanun teklifimiz var ve çalışmalar sürüyor diyen Güler “Önemli olan sadece bir oranın belirlenmesi değil, aynı zamanda artışın bütçeye etkisinin de ortaya konmasıdır” şeklinde konuştu.

KABİNEDE DEĞERLENDİRİLECEK

Bakanlığımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor diyen Güler, “Bugün ön bir görüşme yaptık. Eğer önümüzdeki haftaya kadar netleşirse, kabinede değerlendirilecek ve ardından kanun teklifimize de eklenerek üçüncü haftada konu netleştirilmiş olacaktır" açıklamalarında bulundu.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520-001.jpg

EMEKLİ MAAŞLARINDA RÖTAR

Emekli maaşlarındaki olası artışlar için yasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. Meclis'in 16 Ocak'a kadar kapalı olmasıyla birlikte, düzenlemenin yasalaşması halinde emeklilere maaş farkı ödenebilir.

Bu düzenlemenin önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, ardından TBMM Genel Kurulu'nda ele alınması gerekmekte. Meclis onayından sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak ve son aşamada Resmi Gazete'de yayımlanarak resmiyet kazanacak.

ekran-goruntusu-2023-10-03-083129.jpg

Bu süreçte, emekli maaş düzenlemesinin şubat ayına kadar uzayabileceği öngörülürken, Bu durumda, emekliler ocak ayında sadece enflasyon zammını almış olacak. Refah payı veya diğer seçenekler ise şubat maaşlarına yansıyacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.