Dünyaca ünlü banka apar topar dolar tahminini güncelledi 'Yatırımcılar çok şaşıracak'

Dünyaca ünlü banka apar topar dolar tahminini güncelledi 'Yatırımcılar çok şaşıracak'
Dünyaca ünlü banka doların 30 TL’yi aşmasıyla birlikte tahminini güncelledi.

ABD’nin dünyaca ünlü yatırım bankası JPMorgan, dün doların 30 lira seviyesinin üstüne çıkmasının ardından 2024 yıl sonu tahminini güncelledi.

JPMorgan, yayımladığı raporda dolar/TL öngörüsünü tekrar değiştirdi.

Dev banka tarafından yayımlanan raporda, Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler lira için reel olarak değer kazanma potansiyeli argümanını ortaya koyulduğu değerlendirmesi yapıldı.

jpmorgan.jpg

Söz konusu raporda, belirtilen politika hedeflerinin ve şu zamana kadarki uygulamaların cesaret verici olduğu kaydedilirken, ilk kazanımların konsolidasyonu ve sağlamlaştırılması için yatırımcıların enflasyonun sürekli bir düşüş aşamasında olduğuna dair kanıtlara ihtiyacı olacağının vurgusu yapıldı.

"DOLAR 36 TL OLACAK"

Lirada son aylardaki değer kaybı trendi rezerv biriktirme ve nominal kur performansı arasında ödünleşim olduğuna işaret edildiği aktarılan raporda, kısa vadede bahsi geçen trendin yerel para birimine girişlerin engellediğini ve dezenflasyon süreci için belli zorluk getirdiğine dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Bu yorumların yanı sıra JPMorgan stratejistleri, dolar tahminini de revize etti. Dün itibariyle 30 TL seviyesinin üstüne çıkan dolar/TL için 2024 yıl sonu tahminlerini 34 TL seviyesinden 36 TL seviyesine çıkarıldı.

Şu anda piyasalarda Dolar 30,08 seviyesinde dolaşırken, Euro ise 33,05 seviyesinden işlem görüyor.

hxckuw7juuga-fpv9pj5la.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.