2 günden fazlası saç döküyor 'Kurulandığınız havlu...'

2 günden fazlası saç döküyor 'Kurulandığınız havlu...'
Cit ve saç bakımınıza çok dikkat ediyorsunuz ancak saç dökülmeniz durmuyor ve cildiniz sürekli sivilce kusuyorsa nedeni bakımsızlık dışında bir şey olabilir.

Saç ve cilt sağlığınızı koruyabilmek için düzenli olarak bakım yapmak ve uyguladığınız bakımın cilt tipiniz ile uyumlu olması önem arz ediyor. Uzmanlar özellikle sosyal medyada influencer önerileriyle ürün satın alınmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Kişisel saç ve cilt tipinize, sizin cildinizin ihtiyaçları olmayan her ürün cildinizde alerjik reaksiyon başta olmak üzere birçok olumsuzluğa sebebiyet verebiliyor.Cildiniz için en doğru bakımı cilt analiz testleri sayesinde elde edebilirsiniz. Peki doğru ürün ve düzenli bakıma rağmen ciltte sivilce kusması ve saçta dökülme gibi sorunlar devam ediyorsa ne yapmalı?

DÜZENLİ OLARAK YIKAYIN

Kirli havluları saçınızı kurutmak için kullanırsanız yüzünüze ve saç derinize enfeskiyona yol açacak pek çok bakterinin bulaşmasına neden olabilirsiniz. Havlularınız sürekli olarak nemli kaldığından mikrop üretimi için uygun zemini hazırlar dolasıyla mikroplarla dolu, tozu ve kiri üzerine çeker. Bu durumda Bakteriyel stafilokok enfeksiyonları saç foliküllerinin iltihaplanmasına yol açarak saç kayıpları meydana getirir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.