Kıymadaki büyük tehlike ' Kasaplar odası başkanı riski açıkladı'

Kıymadaki büyük tehlike ' Kasaplar odası başkanı riski açıkladı'
Markette satılan hazır kıymaların içindeki tehlikeyi tek tek anlatan Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, kıymayla ilgili önemli konuların da altını çizdi.

Adana'da bir markette bulunan kasap reyonunu denetlediği için 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçundan dava açılan Adana Kasaplar Odası Başkan Yağmur, beraat etti.

Murat Saruhan Yağmur, 2004-2007 yılları arasında görev yapan Vali Cahit Kıraç'tan süresiz denetim yetkisi aldıklarını ancak yıllar sonra bu dava ile karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

USÜLSUZ SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Kasaplarda yaptıkları denetimlerde başta hazır paketli kıyma satışı olmak üzere halk sağlığını etkileyen pek çok sorunun önüne geçtiklerini söyleyen Yağmur, marketleri denetleyemedikleri için usulsüz satışların sürdüğünün altını çizdi.

marketlerdeki-kasaplaridenetledigi-icin-dava-acilan-kasaplar-odasi-baskani-beraat-etti-7629-dhaphoto3.jpg Marketleri Tarım ve Orman Müdürlüğü ile zabıta ekiplerinin denetleyebildiğini anımsatan Yağmur, Kasaplar Odası'nın da denetim mekanizmasında yer alması gerektiğini ifade etti.

'HAZIR KIYMANIN HİÇBİR ŞEKİLDE İZNİ YOK'

Başkan Yağmur, hazır kıymanın hileye çok açık bir ürün olduğunu söyleyerek, "Reyonlarda satılan hazır kıymanın hiçbir şekilde izni yok ve 5179 sayılı kanuna göre suç. Renk verici boyalardan tavuk taşlığına, işkembeden çeşitli sakatatlara kadar pek çok ürün bu kıymalara karıştırılıyor. Bu nedenle tüketiciler de hazır paketlenmiş kıymayı değil; kendi seçtikleri bütün etleri makineden geçirerek kıyma alsınlar" diye ifade etti.

marketlerdeki-kasaplaridenetledigi-icin-dava-acilan-kasaplar-odasi-baskani-beraat-etti-7629-dhaphoto2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.