Mide bulandırıcı küçük sinekler bir anda ortadan kalkıyor 'Bu yöntem çok zekice'

Mide bulandırıcı küçük sinekler bir anda ortadan kalkıyor 'Bu yöntem çok zekice'
Atasözlerine bile konu olmuş mide bulandırıcı küçük sineklerin tek hamlede ortadan kaldırılabileceğini biliyor muydunuz?

Evde uçuşan minik sinekler çeşitli nedenlerle oluşabilirler. Aslında bir zararları yokmuş gibi görünseler de minik sinekler oldukça rahatsız edicidir. Bu sinekleri yok etmekse bir hayli zordur. Çünkü o kadar miniktirler ve o kadar hızlı ürerler ki, sinek ilacı sıkmak mümkün olmayabilir. O halde küçük sinekler nasıl kaybolur bilmelisiniz. Eğer detayını bilirseniz kendinizi daha iyi hissedebilir, aynı zamanda sineklerin mikrobundan korunabilirsiniz.

sinek2.jpg

Evdeki küçük sinekleri ortadan kaldırmak için pratik zeka ürünü bir yöntem bulunuyor. Bu yöntem sayesinde sineklerin sizi rahatsız etmesinin önüne geçebilirsiniz. Öyleyse, küçük sinekler nasıl kaybolur?

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ARTIYOR

Yılın her döneminde, evin içerisinde nasıl oluştuğu tam olarak bilinemeyen küçük sinekler görülür. Ancak bazı dönemler bu sinekler artar. Özellikle mevsim geçişlerinin yaşandığı günlerde etrafta çok sayıda küçük ve mide bulandırıcı sinekler görülebiliyor.

sinek1.jpg

Bazen evde uzun süre kalmış bakliyat, dışarıda bırakılıp dolaba konmamış meyve ve sebzeler, kirli yüzeyler küçük sineklerin meydana çıkmasına yol açar. Bu detaylara dikkat etmek küçük sinekleri henüz oluşmadan engelleyebilir. Ancak dikkat etseniz bile sık olmamak kaydıyla minik sinekleri evde göreceğiniz kesin. Böylece rahatsızlık hissedebilirsiniz.

İşte böyle anlarda, minik sinekleri yok etmek önem kazanıyor. Evdeki bu sinekleri ortadan kaldırmak için sadece doğal bir yöntem kullanmak yeterli. Peki ama ne yapabilirsiniz?

sinek3.jpg

KÜÇÜK SİNEKLER NASIL KAYBOLUR?

İyi temizlenmiş ev ve kapalı alanlarda bile karşımıza çıkan minik sinekler, kara sinekler gibi hemen fark edilmezler. Ancak bir telefon ışığında bile kolayca belirebilirler.

Telefona bakarken ya da sofrada bir yemek yerken anında burnumuzun dibinde biten bu sineklere karşı önlem almak gerekir. Öyleyse küçük sinekler nasıl kaybolur? Bu yöntem tam size göre…

Evde gözünüze, burnunuza ve ağzınıza girecekmiş gibi dolaşıp duran küçük sinekleri ortadan kaldırmak için sadece iki malzeme yetiyor:

  • 2-3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 bardak kaynar su

sinek4.jpg

Suyum içerisinde karıştırıp erittiğiniz şeker sinekler için leziz kokularını etrafa yaymaya başlayacak. Suyun soğumasının ardından bu karışımı sineklerin en çok görüldüğü noktaya bırakırsanız sineklerin bardağa gelmesini sağlarsınız. Ardından sineklerin bu bardağa düşmesi sonucu onlardan kurtulabilirsiniz. Ancak unutmayın, bardağın etrafına şeker ya da şekerli su değdirirseniz sineklerin yine kaçmalarına neden olabilirsiniz. Şekerli su bardağın içinde kalmalı.

Küçük sineklerden kurtulmak işte bu kadar basit ve zekice. İsteyen herkes kullanabilir ve evdeki küçük sinekleri alt edebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.