İnek sütünde büyük tehlike: Çocuklarınıza sakın içirmeyin!

İnek sütünde büyük tehlike: Çocuklarınıza sakın içirmeyin!
Son dönemde sütün içeriğine ilişkin tartışmalar çarpıcı açıklamaları da beraberinde getirdi.

Süt çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi için faydalı olarak kabul edilen içeceklerden bir tanesi olarak biliniyor. içeriğindeki zengin kalsiyum kemik gelişimine de destek oluyor ancak son dönemde içeriğine ilişkin tartışmalar çarpıcı açıklamaları da beraberinde getirdi.

LAKTOZDAN DOLAYI TAVSİYE EDİLMİYORDU
Beslenme rutininize bir bardak sütü dahil etmek hem içeriğindeki kalsiyum açısından kemik sağlığını desteklemesi sebebiyle fosfor protein gibi kemik rahatsızlıklarını azaltacak bir içeriye sahip olması sebebiyle kas gelişimi ve onarımda etkili olması sebebiyle önerilirken, yapılan çalışmaların bir kısmı ise sütün laktoz içerdiği gerekçesiyle tüketilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

3.png

Çocuklarda süt tüketme için ise uzmanların son dönemlerde yaptığı çarpıcı açıklamalar gündem oldu. Uzman ifadelerine göre; inek sütünün içerdiği yoğun protein ve mineral yükü böbrekleri yoruyor. aynı zamanda demir eksikliğine bağlı anemiye de yol yol açabiliyor.

UZMANI AÇIKLADI

Son olarak inek sütü hakkında çarpıcı bir açıklama da doktor Esra Özdoğru'dan geldi.


Özdoğru, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İnek hantal bir hayvandır. Doğası gereği kendi sütünde de uyuşturan hantallaştıran, yavaşlatan hormanlar bulunur. Kendi çocuğunu bu şekilde zapteder. Peki biz bu sütü çocuğumuza içirince ne oluyor aynı etkileri onlarda da görmeye başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.