Bulmacayı çözen yüksek IQ sahibi sayılıyor ' Çok zeki olanlar dakikalarca düşünüyor'

Bulmacayı çözen yüksek IQ sahibi sayılıyor ' Çok zeki olanlar dakikalarca düşünüyor'
Çözümü zor bulmacayla kendinizi sınamak mı istiyorsunuz? Zekanıza güveniyor musunuz? Bu test tam size göre…

Zeka testleri zihnimizin daha yoğun bir şekilde çalışmasını ve odaklanmamızı sağlar. Odaklanma becerilerini geliştirmek isteyen kişiler bu sebeple zeka testlerini sıklıkla çözerler.

IQ derecenizi yükseltmek istiyorsanız bulmacalardan ve zeka testlerinden yararlanabilirsiniz.

Peki, bu görsel üzerinden kurgulanmış mantık sorusunu merak ediyor musunuz?

zeka1.jpg

MANTIK SORUSUNU KAÇ SANİYEDE ÇÖZEBİLİRSİNİZ?

Bulmacalar, zeka gelişimi için çok değerli donelerdir. Hem de bir hayli eğlencelidir. Bu görmüş olduğunuz görselle ilgili soru da zeka geliştirici bir bulmaca. Sadece çok zeki olanların bakar bakmaz çözebildiği soru, normal bir zekaya sahip kişileri çok fazla düşündürüyor.

dusune.jpg

Bu görselde oda içerisinde toplanmış 10 kişi bulunuyor. Farklı görünümlerde olan, değişik stilleri bulunan bu kişiler aynı zamanda hem birbirlerini hem de tüm odayı görebilecek bir konumda bulunuyorlar. Ancak bu odanın bir yerine elma koymanız isteniyor. Elmayı 9 kişinin görebileceği ama 1 kişinin göremeyeceği nereye koyardınız?

İşte bu sorunun cevabını şıp diye bulanlar aşırı yüksek zeka puanına sahipler.

Peki, siz bulabildiniz mi?

ELMAYI NEREYE KOYARDINIZ?

Görseldeki kişilere dikkatle bakma hissini getiren bu soru, çoğu kişinin uzunca bir süre düşünmesini sağlıyor. Ancak aslında soru bir hayli basit.

zeka1.jpg

Elmayı nereye koyarsanız koyun, herkesin görebileceği bir açıda kaldığı düşünülse de aslında düşünmeniz gereken daha zekice bir nokta olabilir.

Görsele bir kez daha bakın. Şimdi cevabı bulabildiniz mi?

BULMACANIN CEVABI:

Görselde 10 kişi bulunuyor. Bu kişiler birbirlerini görebilecek konumda duruyorlar. Ancak her biri farklı görünümlere sahip.

Bu detaylar tamamen sizi şaşırtmak için var. Sorunun cevabında kişilerin duruşları ve görünüşlerinin bir katkısı yok. Peki, elmayı nereye koyarsanız sadece bir kişiden gizleyebilirsiniz?

Odada bulunan kişilerden birinin başının üzerine elmayı koyarsanız 9 kişi elmayı görebilirken sadece bir kişi göremeyecektir. İşte cevap:

zeka2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.