İsrail Başbakanı Netanyahu'dan flaş 'istifa' açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan flaş 'istifa' açıklaması
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, basın mensuplarının ‘ "İstifa edecek misiniz?" sorusuna çarpıcı açıklamada bulundu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, basın mensuplarının ‘ "İstifa edecek misiniz?" sorusuna flaş açıklamada bulundu.

7 Ekim saldırıları ve Gazze'deki savaş sonrasında ülke içinde istifa baskısı altında olan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, görevinden ayrılmayacağı konusunda net konuştu. Netanyahu, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Gazze'de Hamas'la savaşın bitmesinden sonra istifa edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtladı. Netanyahu, Hamas'tan kurtulmayı planladığını ama istifa etmeyeceğini söyledi.

israilli-hak-orgutu-israil-gazzelileri-kasitli-olarak-ac-birakti.jpg

"MISIR SINIRINI İSRAİL KONTROL ETMELİ"

Netanyahu' yaptığı açıklamada savaşın aylar boyunca süreceğini ve Gazze'nin güneyindeki Mısır sınırının İsrail kontrolünde olması gerektiğini savundu. İsrail Başbakanı, ülkesinin Mısır'la 1979'da yaptığı ve İsrail'in Gazze'den tek taraflı olarak çekildiği 2005'e kadar kontrol ettiği 14 kilometrelik sınır şeridine atıfta bulunarak, Philadelphi Koridoru, ya da daha doğru bir ifade ile Gazze'nin güneyde bittiği noktanın kendilerinin elinde olduğunu aktardı. Burasının kapatılmamasını söyleyen Netanyahu, “Bundan başka bir düzenlemenin, istediğimiz askersizleşmeyi garanti altına almayacağı açık" ifadelerini kullandı.

ZAFER KAZANMANIN ZAMAN ALACAĞINI SÖYLEDİ

İsrail Başbakanı, savaşın en yoğun günlerinin yaşandığını belirtirken, Bütün cephelerde savaştıklarını ve zafer kazanmanın zaman alacağını belirtti.

israil.jpg

HİZBULLAH ÜZERİNDEN TEHTİT ETTİ

Netanyahu, Filistinlilerle dayanışma içinde olan Lübnan sınırında kendilerini "meşgul eden" Hizbullah üzerinden İran'a tehditte bulundu. İsrail Başbakanı, Hizbullah’ın savaşı genişletmek istiyorsa, aklından bile geçirmediği darbeler alacağını ve İran da bundan nasibini alacağını belirtti.

DESTEK ORANI DÜŞTÜ

Netanyahu'nun sert tavırları Gazze'de 22 bine yakın Filistinlinin öldürüldüğü ve henüz kurtarılamayan rehineler sebebiyle ülke içindeki kamuoyu baskısının arttığı bir zamanda hem kendisinin hem de partisi Likud'un popülaritesinin yere çakılmasına neden oldu. Maariv gazetesinin son yayımladığı ankete göre, İsrail'de bugün seçim düzenlenmesi halinde şu an 32 milletvekili bulunan Likud sadece 17 sandalye alabiliyor.

EHUD OLMERT: ASKERİ OLARAK İMKANSIZ

Netanyahu'nun "Hamas'ı yok etme" söylemine en sert eleştiri ise eski başbakan Ehud Olmert'ten geldi. Haaretz gazetesi için bir makale kaleme alan Olmert, Hamas'ın yenilgiye uğratılmasının "imkansız" olduğunu söyledi.

Olmert, İsrail'i zor günlerin beklediği öngörüsünde bulunarak "Hamas'ı yenilgiye uğratma" hedefinin gerçekdışı ve erişilemez olduğunu kaleme aldı. Olmert, Hamas'ın yok edilmesi fikrini düşünen herkesin, Gazze Şeridi'ndeki durum farklı olsa da bunun askeri olarak imkânsız olduğunu belirtti. Olmert, İsrail istihbaratının 2014'teki savaştan bu yana Hamas'ın Gazze'nin altında gizli bir tünel ağına sahip olduğunun altını çizdi. Olmert, Hamas'ı yenmenin kolay olmadığını da açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.