Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması

Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması
Ertelenen Süper Kupa finali ile ilgili Fenerbahçe Kulübü resmi bir açıklamada bulundu.

Ertelenen Süper Kupa finali ile ilgili Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinde bir açıklama yayınladı. Açıklamada, sporun siyasetten ayrı tutulması gerektiği vurgulandı.

"29 Aralık 2023 tarihinde planlanan Süper Kupa karşılaşmasında yaşananlar üzerinden oluşan gündeme ilişkin bilgilendirme zorunluluğu doğdu.

Öncelikle, tüm süreç boyunca milletimizin yanımızda olduğunu görmekten büyük onur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. Zor süreçte bize güç veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Ülkemiz, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, tüm spor kulüpleri gibi Fenerbahçemizin de üstün değerleridir. Biz kupaların, rekabetin, siyasetin, kısaca her şeyin üstünde tutarız. Süper Kupa öncesindeki aksaklıklar tartışmaya açık olmayan değerlerimizle ilgili hassasiyetimiz sebebi ile yaşanmıştır, bunun ötesinde herhangi başka bir amacı yoktur.

Süper Kupa iptaliyle oluşan gündemin daha sonra diplomasi, komplo teorileriyle dolu bir kavga ortamına çekilmesi bizi şaşırtmıştır. Yaşanan bu gündemin ne dış politika, ne siyaset, ne de komplo teorileriyle hiçbir ilişkisi yoktur.

Sporun siyasetten uzak olması gerektiğini; spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Şunu da özellikle belirtmek istiyoruz ki; Süper Kupa maçının organizasyonu ile ilgili yaşanan aksaklıklar, sadece iki kulübün taleplerinin kabul edilmemesinden ibaret değildir.

Ayrıca, çıkmama kararı iki kulüp tarafından alınmasına rağmen Kulübümüzü ve yöneticilerimizi hedef alarak gerçek dışı, iftira ve yalan iddialarla ilgili hukuki adımlar atacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.