Yazıcı kadın eline kalemleri alıp bir şeyler karaladı izleyenler adeta hipnotize oldu

Yazıcı kadın eline kalemleri alıp bir şeyler karaladı izleyenler adeta hipnotize oldu
Market çalışanı kadının işteyken çektiği video izleyenleri hayran bıraktı. Eline siyah ve kırmızı renkte kalemleri alıp sarı kartona bir şeyler karalayan kadını görenler adeta hipnotize oldu.

Market çalışanı bir kadın eline siyah ve kırmızı renkte çeşitli boyutlarda bir sürü kalem alıp sarı kartonun üzerine bir şeyler karalamaya başladı. Markette indirime giren ürünleri tek tek yazan kadın o anları kameraya kaydetti.

İndirim detaylarını yazmaya başlayan kadını izleyenler adeta hipnotize oldu. Belirli bir ahenk içerisinde yazılan yazıları görenler bir saniye bile gözlerini ekrandan alamadı. Özel kalemleriyle yazdığı irili ufaklı puntolara ve farklı renklere sahip yazıları adeta bir bilgisayar çıktısı gibi yazan kadın kendisine hayran bıraktı. Sosyal medyada büyük ses getiren video binlerce kez izlenirken çok sayıda da yorum geldi.

ekran-goruntusu-2023-11-21-102501.png

Sosyal medyada videoyu gören bazı kullanıcılar, hiçbir hata yapmadan muntazam bir şekilde harfleri ve sayıları yazan kadına 'Yazıcı kadın' yakıştırması yaparak elindeki kalemlerin sihirli olduğunu iddia ederek espri yaptı. Bazı kullanıcılar ise poster tasarımcısı kadının işini severek yaptığını belirterek tebrik etti.

KALİGRAFİ NEDİR? NASIL YAPILIR?

Kaligrafi sanatı kartvizitlere ya da tabelalara farklı bir hava katar. Ayrıca davetiye ve özel hediyelerin estetik görünmesini sağlar. Kaligrafi sanatının uygulandığı materyallere farklı bir hava katmasının birçok sebebi bulunur.

Kaligrafi, güzel yazı yazma sanatıdır. Kaligrafi sanatında harfler ve kelimeler belirli bir ahenk içerisinde yazılır. Ahenk içerisinde yazılan kelimeler, estetik ve hoş görünüm oluşturur. Kaligrafi, yalnızca kelimelerin güzel ve süslü yazılması ile sınırlı değildir. Sanatsal şekillerde olan kelimelerin aynı zamanda belirli kurallar çerçevesinde kâğıda aktarılması gerekir. Bu kurallardan bazıları ise şunlardır:

Kaligrafi sanatı yapılırken harflerin boyutları özel olarak ayarlanmalıdır. Bütün harflerin boyutu birbiri ile uyumlu halde olmalıdır.

Kaligrafide kullanılan harfler simetrik yapıda olmalıdır.

Kaligrafi sanatı yapılırken harfler arasında bırakılan boşluklar orantılı olmalıdır.

Harflere sanatsal biçim verilirken şekillerin tamamı bozulmamalıdır. Kaligrafi sanatı ile yazılan yazı okunabilir olmalıdır.

Yani özet olarak kaligrafi nedir sorusuna cevap olarak; kaligrafi belirli kurallar dahilinde harflerin birbiri ile uyumu sağlanarak, estetik çerçevede yazı yazma sanatıdır yanıtını verebiliriz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.