Ünlü işletmeci iflas etti 'İşçilerin 3 milyon TL alacağı vardı'

Ünlü işletmeci iflas etti  'İşçilerin 3 milyon TL alacağı vardı'
2017 yılında 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina gece kulübünün işletmecisi Mehmet Koçaslan’ın sahibi olduğu Antik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında iflas kararı verildi.

Ünlü gece kulübü Reina'da 2017'de meydana gelen saldırıda, 39 kişi hayatını kaybetmiş ve 70 kişi yaralanmıştı, saldırının sorumlusu IŞİD olarak belirlenmişti.

İŞÇİLERİN 3 MİLYON TL ALACAĞI VARDI

Saldırı esnasında işletmeciliğini Mehmet Koçaslan'ın yaptığı Antik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi adlı mekanın sahibiydi. Şirketin, işçilere olan borçları yaklaşık 3 milyon lira civarındaydı. Ancak bu borçlar, işçilerin avukatları tarafından açılan dava sürecinde tahsil edilemedi.

İşçilerin alacaklarının tahsili için açılan dava süreci boyunca herhangi bir ilerleme sağlanamadı.

Ünlü gece kulübü Reina'nın işletmecisi iflas etti | Ekonomi

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde 11 Mart Pazartesi günü yapılan davanın altıncı duruşmasında, davalı Mehmet Koçaslan'ın avukatları, hakim reddi talebinde bulundular. Ancak mahkeme, bu talebi reddederek kararını açıkladı.

Reina'nın eski sahibinin şirketine iflas talebi

"İFLASINI GEREKTİRECEK BİR SEBEP YOKTUR"

Davalı Mehmet Koçaslan’ın avukatı duruşmadaki beyanında, "Eğer reddi hakim talebimiz red olunacaksa, önceki beyanlarımızı tekrar ediyoruz, davalı iyi niyetle borçlarını ödemektedir. Kesinleşen dosyaya ödemiştir. İflasını gerektirecek bir sebep yoktur. Dosyayı ödemeye hazırız, gerekçeleri kararların birçoğu tarafımıza tebliğ edilmemiştir. Bir dosya istinaftadır. Gerekçeli kararlar tebliğ olunduğu taktirde de gerekenler yapılacaktır" dedi.

İFLAS KARARI VERİLDİ

Ünlü gece kulübü Reina’nın işletmeciliğini yapan Antik Turizm Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında kararını açıklayan İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflasına karar verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.