Ucuz et kuyruğu uzadı gitti Vatandaşlar utanç içinde bekledi

Ucuz et kuyruğu uzadı gitti Vatandaşlar utanç içinde bekledi
Ramazan ayında iftar sofrasına et koyamayan vatandaşlar indirimli et kıyma satışına başlayan Başkent Marketler’in önünde saatlerce kuyrukta bekledi. Kuyrukta bekleyen bir vatandaş ise yaşanan durumun utanç verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de yıldan yıla etkisini artıran ekonomik kriz ve hayat pahalılığı, Ramazan ayında da etkisini gösteriyor. Ekonomik kriz, alım gücünü düşürüp hayat pahalılığını artırırken, et fiyatlarının fahiş şekilde yükselmesi nedeniyle vatandaşlar, ramazan ayında sofrasına et koyamaz hale geldi.

UCUZ ET ALABİLMEK İÇİN GÜNEŞ DOĞAR DOĞMAZ KUYRUĞA GİRDİLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi, (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın duyurduğu Ramazan ayı boyunca yapılacak indirimli et kıyma ve sucuk satışları vatandaşın umudu oldu. Ankaralı vatandaşlar indirimli et alabilmek için sabahın erken saatlerinde daha marketler açılmadan kuyruğa girdi. İmsak vaktinde marketlerin önüne gelerek kuyruk oluşturan vatandaşlar görüldü.

MARKETLER 10.00'DA SATIŞA BAŞLIYOR

Sabah saat 10:00’da başlayan satışlar için çok daha erken saatlerde kuyruğa giren vatandaşlar geç kaldıkları taktirde eli boş dönüyor. Kalabalık nedeni ile vatandaşlar isim yazdırıyor ve 5'li guruplar halinde markete alınılıyor.

“UTANIYORUM. GERÇEKTEN UTANIYORUM”

Et almak için kuyrukta bekleyen bir vatandaş, “3 gün geldik bulamadık. O yüzden bugün kuyruğa girdik işte. Utanıyorum. Gerçekten utanıyorum. Ağlanacak durumdan utanıyorum. Tarım ülkesi Türkiye’nin düştüğü hala bakın. 20 lira 30 lira ucuz et alabilmek için, 5 liraya ucuz ekmek alabilmek için millet kuyrukta bekliyor. Allah kahretsin bizi bu duruma düşürenleri” ifadelerini kullandı.

"BİR KİLO ET BİR AY YETECEK"

Uzun saatler sonunda içeri girdiğinde bir kilo kuşbaşı ve bir kilo kıyma alabilen vatandaş, “O da birkaç ay yetecek işte. Bir de çocuğu olanların hali daha kötü. Allah bizi kurtarsın diyorum mübarek günde” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.