İşçiler havalara uçtu En düşük maaş 46 bin TL oldu

İşçiler havalara uçtu En düşük maaş  46 bin TL oldu
Şişli Belediyesi ve bağlı iştiraklerde çalışan toplam 2 bin 367 çalışanın maaş ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasına yönelik imzalar atıldı. Yeni sözleşme ile 17 bin 2 TL olan işçi maaşları yüzde 94 oranında artış ile 33 bin TL’ye çıktı. İşçilere yapılan ek yardımlarla en düşük maaş 46 bin lirayı aştı.

Yüzde 94 zammın yanında en düşük ücret alan işçinin aylık geliri; ikramiye, yol ücreti ve yemek ücreti ile birlikte 46 bin 378 liraya çıktı.

Şişli Belediyesi ve GENEL-İŞ 1 Mart ile 28 Şubat 2026 tarihleri arasını içine alan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tamamlandı. 2 bin 300’ü Belediye iştiraklerinden Kentyol Kent Hizmetleri A.Ş’de, 67’si de Belediye kadrosunda olmak üzere toplam 2 bin 367 işçi için toplu iş sözleşmesi Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören ile imzalandı.

SOSYAL HAKLARA DA ARTIŞ GELDİ

Toplu iş sözleşmesinde ücret artışının yanında sosyal haklar da genişletildi. Önceki dönemlerde sözleşmede yer alan, doğum yapan kadınlara devletin verdiği 16 haftalık doğum iznine ek olarak 16 haftalık doğum izni, eşi doğum yapan erkeklere verilen 1 aylık babalık izni bu sözleşmede de devam edecek. İmzalanan yeni sözleşmede, kadınlara her ay 1 gün regl izni, bütün personele yılda 5 gün mazeret izni verildi. Kıdem tazminatlarında da düzenlemeye gidildi. Önceki dönemlerde 30 gün üzerinden hesaplanan kıdem tazminatları, yeni sözleşme ile birlikte 40 gün üzerinden hesaplanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.