100 bin TL maaşa yana yakıla işçi arıyorlar 'Kimse çalışmak istemiyor'

100 bin TL maaşa yana yakıla işçi arıyorlar 'Kimse çalışmak istemiyor'
AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu, inşaat sektöründeki işçi sıkıntısına dikkat çekerken, "Boyacı, sıvacı, demirci, operatör... İnşaat işçileri altın değerinde. Sektörde iş çok ama işçi yok." ifadeleriyle konuştu.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan Erkurtoğlu, "Şantiye şefine 50 bin lira maaş veriyoruz, kule vinç operatörü ise 200 bin TL maaş alıyor." diyerek sektördeki ücret dengesine vurgu yaptı.

Özellikle meslek okullarının sayısındaki azalma ve teşvik eksikliğine dikkat çeken Erkurtoğlu, "Avrupa'daki eğitim sistemini örnek almamız lazım. Nerdeyse her ilde özel üniversite varken, meslek okullarını çoğaltmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

asgari-ucret-8.jpg

Günümüzde inşaat sektöründeki eleman sıkıntısının, usta maaşlarını bile geride bıraktığını belirten Erkurtoğlu, "Düz işçi bugün 2 bin lira günlük alıyor. Onların aylık maaşı 100 bin liraya geliyor." şeklinde açıklamalarda bulundu. İnşaat işçiliğinin önemli bir parçası olan şap ustalarının dahi bulunmasının zorlaştığını belirten Erkurtoğlu, "Günlük 2 bin TL yevmiyeyle çalışıyorlar ama şap ustası bulmakta büyük zorluk çekiyoruz." dedi.

asgari-ucret-44-001.jpg

Sektör temsilcileri, beklenen büyük İstanbul depremine dikkat çekerek kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini vurguluyor. Ancak, bu hızlanma için yeterli elemanın bulunmadığına dikkat çekiliyor. Etkinlikte konuşan Erkurtoğlu, "Bu süreç ne kadar sürecek? 2 sene mi, 3 sene mi? Deprem yarın da olabilir. Hızlı bir şekilde hareket etmemiz lazım. Bir deprem anında vinç operatörü nereden bulacağız? Kepçe operatörü nasıl temin edeceğiz?" şeklinde endişelerini dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.