İşçilerin maaşlarına dev zam '25 yılın en büyüğü olarak tarihe geçti'

İşçilerin maaşlarına dev zam '25 yılın en büyüğü olarak tarihe geçti'
İşçileri sevindirecek haber ünlü otomotiv şirketinden geldi. Çalışanlarına dev zammı duyurdu.

Toyota, işçi sendikasının ücret artışı talebini kabul ederek çalışanlarına sevindirici bir haber verdi. Şirket, aylık ücretlere 28 bin 440 yen (193 dolar) artış yapacak ve çalışanlarına daha önce görülmemiş seviyede ikramiye ödemeleri yapacak.

Bu karar, Toyota Motor Corp.'un işçi sendikasının maaş ve ikramiye artış taleplerini üst üste dördüncü yılda da tam olarak kabul etmesiyle geldi.

thumbs-b-c-119a3a634b03e0258a5af2466cdea7e4.jpg

25 YILIN EN BÜYÜĞÜ !

Bu gelişme, ülkede istikrarlı bir ücret-fiyat döngüsünün oturmaya başladığının bir işareti olarak kabul edildi. Toyota İnsan Kaynakları Direktörü Takanori Azuma, bu yeni rakamların şimdiye kadar görülen en yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Toyota, 5 milyondan fazla kişiye istihdam sağlayan otomotiv üreticileri ve tedarikçi ağının merkezinde yer alıyor. Bu nedenle, şirket ekonomi ve büyük şirketler arasındaki ücret eğilimleri açısından öncü bir rol üstleniyor. Honda ve Mazda gibi şirketler de halihazırda sendikanın ücret artışı taleplerini kabul etmiş durumda.

src-340x1912xtoyota-tesla-nin-sistemine-gecmeye-karar-verdi.jpg

Toyota'nın geçen yıla göre daha güçlü bir ücret artışına gitmesi, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda'nın da vurguladığı üzere, ücret ve fiyat artışlarından oluşan verimli döngüye adım adım yaklaşıldığının bir işareti olarak değerlendirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.