Yüzde 110 zam göbek attırdı O ilçedeki işçiler yaşadı

Yüzde 110 zam göbek attırdı  O ilçedeki işçiler yaşadı
Maaşlarına yüzde 110 zam yapıldığını öğrenen Haliliye Belediyesi işçileri, zamlarını göbek atarak kutladı. Yapılan yüzde 110 oranında zam ile Haliliye Belediyesi işçilerinde en düşük maaş 34 bin liraya yükseldi.

Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi ile Hizmet-iş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasının ardından Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, zam oranının yüzde 110 olduğunu açıkladı. En düşük işçi maaşının 34 bin liraya çıktığını duyan işçiler zamlarını köpek atıp halay çekerek kutladı.

haliliye.jpg

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat işçinin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen imza törenine, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ile belediye personeli katıldı.
Başkan Mehmet Canpolat, işçi maaşlarına yüzde 110 oranında zam yapıldığının müjdesini vererek, “Seydi Eyyüpoğlu başkanımın hakkını inkar edemem. İlk günden bu yana 5 yıl boyunca sizler için sürekli gidip geldi ama Allah’a hamdolsun diğer belediyelerimizin de olduğu gibi Haliliye Belediyemiz de her zaman işçi kardeşlerimizin yanında oldu. Haliliye Belediyesinin bütçesini son sınırına kadar zorlayarak, sizlerin yanında 5 yıl boyunca en yüksek oranlarla yer aldık. Önümüzdeki süreçte atacağımız 3 yıllık imza ile bizler yine sizlerin yanında olmaya gayret edeceğiz.” dedi.

haliyiye2.jpg

"EN YÜKSEK ZAM ORANLARINDAN BİRİ"

Hizmet- İş Sendikası Şanlıurfa 1 Nolu Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ise verilen zam oranının yüksek bir oran olduğunu vurgulayarak “Haliliye Belediye başkanı toplu iş sözleşmesinde önceki dönem sözleşmemizde olduğu gibi belediye bütçesini sonuna kadar zorladı. Siz değerli emekçi kardeşlerimizin refah seviyesini yükseltmek için başkanımız elinden geleni yaptı. Bir önceki sözleşmemizde Türkiye’nin en yüksek sözleşmelerden birine imza atmıştık. Bugünkü sözleşmemiz ile birlikte en düşük maaş ortalama 34 bin lira olarak altıncı ayda da gelecek enflasyon farkı ile birlikte diğer ilçelere göre en yüksek sözleşme Mehmet başkanımızın imzası ile oldu” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.