Bu hatayı yapmak körlüğe sebep oluyor 'Göz makyajı sevenler dikkat'

Bu hatayı yapmak körlüğe sebep oluyor 'Göz makyajı sevenler dikkat'
Göz makyajı uygularken bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Uzmanlar bu hataların görme kaybına neden olabileceğini söylüyor.

Göz makyajı bir çok kadının tercih ettiği ve makyajı tamamlayan en önemli detaylardan bir tanesi… önemli bir akşam davetinde çarpıcı bir göz makyajı kıyafetini bambaşka bir noktaya taşıyabiliyor. Açık tenli iseniz yüzünüzün daha renkli ve sağlıklı görünmesi için de göz makyajı tercih edilebiliyor. öte yandan küçük göz yapısına sahip olan insanların gözlerine daha büyük göstermek için farklı tekniklerle yaptığı göz makyajları da bulunuyor. Göz makyajı sadece güzel göstermek için değil boyutunda alternatif değişiklikler yapmak için de kullanılan hilelerden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor.

MAKYAJINIZI MUTLAKA ÇIKARIN

Sabahtan akşama kadar gözünüzde kalan göz makyajı, Kozmetik ürünleri kimyasal içerdiği için sağlıklı bulunmuyor. Bu kimyasalların gözünüzle gün boyu temas içerisinde olması hassas cilt yapınızı olumsuz etkileyebilir. Yeni formülasyonlarla göz makyaj ürünlerinin daha kalıcı hale getirilmesi uzun süre bu ürünlerin yüzünüzde durmasının sağlığınız açısından daha fazla tehlike arz edebileceğini ortaya koyuyor. uzmanlar bu ürünlerin geceleri yatarken mutlaka çıkarılmasını öneriyor. aksi taktirde gözünüzde arpacık göz kapı kisti ya da dermatitle bahsetmek zorunda kalabilirsiniz. Göz ve temizliğine dikkat edilmediği müddetce daha ciddi sağlık sorunlarıyla da karşı karşıya kalınabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.