Bunu yapan işyerine 25 bin TL ödeniyor İlk ödemeler yapıldı

Bunu yapan işyerine 25 bin TL ödeniyor İlk ödemeler yapıldı
Kadınların işgücüne katılımlarını artırmayı amaç edinen İŞKUR projesi ilk meyvelerini vermeye başladı. Şartları sağlayan işyerlerine teşvik amacı ile geri ödemesiz 25 bin TL ödenmeye başlandı.

İşverenlere ihtiyaç duydukları iş gücünü herhangi bir maliyete neden olmadan yetiştirme imkânı sunan 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)', pilot iller arasında yer alan Bursa'da başladı.

Program çerçevesinde 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş veren imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek ödemesi yapılıyor.

para3.jpg

EN AZ 2 SİGORTALI ÇALIŞAN YETERLİ OLUYOR

Destekten yararlanacak işyerinin, imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması yeterli oluyor. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi garanti altına alması gerekiyor.

konfeksiyon.jpg

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talebinde bulunabiliyor. Ayrıca, proje kapsamında kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması durumunda aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği ödeniyor.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan tüm işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.