Sararmış giysiler bu yöntemlerle kar gibi bembeyaz olacak 'Çamaşır suyuna gerek kalmayacak'

Sararmış giysiler bu yöntemlerle kar gibi bembeyaz olacak 'Çamaşır suyuna gerek kalmayacak'
Zamanla ve kullanımın etkisiyle kıyafetlerde oluşan sararma sorunuyla karşılaşmak kaçınılmaz olabilir. Bu yöntemlerle giysilerde sararma sorununa elveda diyeceksiniz.

Beyaz çamaşırların sararması, ev hanımlarının sıkça karşılaştığı bir sorundur.

Bu durum, zamanla çamaşırların estetik görünümünü bozabilir, hatta temizlense bile hala sararmış gibi görünmelerine neden olabilir.

Sararan kıyafetler bembeyaz olacak!

Sararmış çamaşırları beyazlatmak için kullanabileceğiniz yöntemler şu şekilde:

LİMON SUYU VE GÜNEŞ IŞIĞI

Sararan çamaşırları beyazlatmanın doğal bir yolu limon suyu ve güneş ışığı kullanmaktır. Çamaşırları suyla seyreltilmiş limon suyuna batırarak bekletin ve ardından doğrudan güneş ışığına asarak kurumaya bırakın. Limon suyunun doğal ağartma özellikleriyle birlikte güneş ışığı, çamaşırların rengini açacaktır.

OKSİJENLİ SU (OKSİJENLİ AĞARTICI)

Oksijenli su, renkli çamaşırlar için daha güvenli bir ağartma seçeneğidir. Çamaşırları oksijenli su içinde bekletmek veya yıkama sırasında deterjanla birlikte kullanmak, sararmış bölgelerin açılmasına yardımcı olabilir.

Kıyafetlerin ilk günkü gibi beyaz kalmasını kim istemez?

SODYUM BİKARBONAT (KARBONAT)

Sararan çamaşırları beyazlatmanın bir diğer yolu da sodyum bikarbonat kullanmaktır. Biraz sodyum bikarbonatı suyla karıştırıp çamaşır makinesine ekleyerek yıkama yapabilirsiniz. Bu yöntem, çamaşırların rengini açarken aynı zamanda kokuları da giderir.

AĞARTICI KULLANIMI

Eğer çamaşırlarınızın kumaşı ağartıcıya dayanıklıysa, doğrudan ağartıcı kullanabilirsiniz. Ancak dikkatli olunmalı ve ağartıcıyı doğru oranda kullanmalısınız, aksi takdirde kumaşın zarar görmesine neden olabilir.

Sararan kıyafetler tek seferde bembeyaz oluyor! İşte yıllardır aranan yöntem - Gaziantep Son Dakika Haberleri - Gaziantep Doğuş Gazetesi - Gazete27 Gazetesi

PROFESYONEL ÇAMAŞIR AĞARTICILARI

Marketlerde bulunan profesyonel çamaşır ağartıcıları da sararan çamaşırları beyazlatmak için etkili olabilir. Kullanmadan önce ürünün talimatlarını dikkatlice okuyun ve doğru şekilde uygulayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.