Türk mobilya devi iflasın pençesinde '10 gün sonra kaderi belli olacak'

Türk mobilya devi iflasın pençesinde '10 gün sonra kaderi belli olacak'
Gıda, mobilya gibi birçok sektörden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Dev mobilya şirketi iflasın eşiğinde.

Türkiye'nin önde gelen mobilya üretim merkezinde ekonomik krizin etkileri belirginleşmeye başladı.

Ekonomik krizin karşısında güçsüz kalan firmalar, konkordato için tek tek mahkemenin kapısına gitmeye devam ediyor.

Ekonomik krizler, çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkabilir.

Örneğin, finansal piyasalardaki belirsizlikler, aşırı borçlanma, ticaret savaşları, doğal afetler, siyasi istikrarsızlık gibi nedenler ekonomik krizlere yol açabilir.

Bir günde 60 Türk şirketi iflas etti - Antalya Körfez Gazetesi

Bu krizler sırasında birçok şirket iflas edebilir ve işsizlik oranlarında artış görülebilir.

İflaslar da krizler sırasında artabilir çünkü şirketler gelirlerini kaybedebilir veya borçlarını geri ödeyemez hale gelebilirler.

Ünlü mobilya devi iflasın pençesinde. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, İnegöl'de faaliyet gösteren söz konusu firma için verilen konkordato süresini uzatma kararı aldı.

Wogue M Koltuk Takımı | Son Tasarım Koltuk Takımı | Özbay Mobilya

Ug Mobilya, yatak odası, yemek odası, banyo dolabı, genç ve çocuk odası takımı, gardırop, vestiyer, vb. imalatı (gömme dolap, masa, zigon, vb. dahil) konularında hizmet veriyordu.

Mahkeme tarafından yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

Davacılar, Özgür Parlar, Ug Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi ( (8850681265 Vergi No. ) ( 08850681265000001 Mersis No. ) mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Yukarıdaki davacılara 28/02/2024 tarihinden itibaren iki (2) ay süre ile uzatılmıştır. Geçici mühletle birlikte verilen tedbirler halen yürürlüktedir. Bu kapsamda İ.İ.K'nın 288/1 maddesine göre geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracağından İİK'nın 294, 295, 296 ve 297 maddeleri kıyasen uygulanarak geçici mühlet içinde davacı aleyhine 6183 Sayılı Kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın her türlü ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmaması yönünde verilen ihtiyati tedbir kararları geçerliliğini korumaktadır. Tedbirler İ.İ.K.'nın 206'ncı maddesinin 1'inci sırasında yazılı imtiyazlı alacaklar ve rehinle temin edilmiş alacaklar açısından hüküm ifade etmez. Geçici mühlet içinde görevlendirilen Konkordato Komiseri Tuncay Şimşek'in görevi devam etmektedir. Mahkememizin 28/11/2023tarihli tensip kararıyla verilen üç aylık geçici mühlet iki ay süre ile uzatılmış olduğundan ve kesin mühlet hakkındaki kararın geçici mühlet içinde verilmesi gerektiğinden 19/03/2024 günü saat 14:05 itibariyle duruşma yapılmasına karar verilmiştir Duruşma Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesinin 2. Kat B bloktaki duruşma salonunda yapılacaktır. İsteyen alacaklıların duruşmaya katılmaları mümkün olduğu ilan olunur.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, bir işletmenin iflasını önlemek veya varlıklarını korumak için alacaklılar ile anlaşma sağladığı bir hukuki süreçtir.

Kelime kökeni olarak Latince "concors" (uyumlu) kelimesinden gelmektedir. Bir işletme, mali sıkıntılarla karşı karşıya kaldığında, konkordato başvurusu yaparak mahkemeden alacaklılarla anlaşma yapma sürecini başlatabilir. Bu süreçte işletme, borçlarını yapılandırma, ödemeleri erteletme veya alacaklılarına varlıklarını devretme gibi çeşitli yöntemlerle mali durumunu düzeltmeye çalışır.

Konkordato süreci genellikle iflasın önlenmesi veya varlıkların korunması amacıyla başlatılır ve mahkeme tarafından denetlenir. Bu süreçte işletmenin varlıkları ve faaliyetleri genellikle belirli kurallar ve kısıtlamalar altında yönetilir.

Konkordato, bir iflas durumundan kurtulmak için bir alternatif sağlar ve hem işletme sahiplerine hem de alacaklılara çeşitli avantajlar sunabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.