Ünlü market zinciri iflas etti 'Binlerce çalışanı işsiz kaldı'

Ünlü market zinciri iflas etti 'Binlerce çalışanı işsiz kaldı'
Artan enflasyon, durulmak bilmeyen ekonomik kriz nedeniyle şirketler birer birer iflas etmeye devam ederken, bir iflasta ünlü market zincirinden geldi.

İngiltere'nin 400 mağazasıyla ev eşyaları, dekorasyon ürünleri, tekstil ve bahçe malzemeleri perakendecisi Wilko, iflasını duyurdu.

BİNLERCE ÇALIŞANI VARDI

Şirket, ülkedeki birçok kişi için tanıdık bir marka olan ve 12 bin kişiyi istihdam eden bir aile işletmesi olarak biliniyordu. Ancak son zamanlarda finansal zorluklarla karşı karşıya kalan firma, iflas başvurusunda bulundu.

130630258-wilko-alamy.jpg

NEDEN İFLAS ETTİ ?

İflasın nedeni, finansman arayışındaki zorluklar ve yükselen konut kredi faizleri ile artan hayat pahalılığının tüketicilerin harcamalarını azaltması olarak açıklandı. Wilko'nun CEO'su Mark Jackson, şirketin çalışanlarının işlerini korumak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

thumbs-b-c-5b7d3902414613d660e913c0ff4ec5a5.jpg

YÜZLERCE MAĞAZASI VARDI

Ülke çapında 400 mağazası bulunan ve 12 bin kişiyi istihdam eden şirketin iflası, İngiliz perakende sektöründeki genel zorlukların bir yansıması olarak görülüyor. Factor Risk Management Kurucu Ortağı Tom Davey, bu dönemde sektördeki diğer perakende zincirlerinin de iflas edebileceğini belirterek, sektörün zorlu durumunu değerlendirdi.

wilkoas.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.