Fenomenin tavukla yaptığı tarif tartışma çıkarttı 'Video viral oldu'

Fenomenin tavukla yaptığı tarif tartışma çıkarttı 'Video viral oldu'
Tiktok kullanıcısının, Rusya'da tüketildiğini iddia ederek tavukla yaptığı tarif sosyal medyada olay yarattı.

Tavuk, Türk mutfağında birçok biçimiyle severek tüketilen yemeklerden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Fırında, tavada, garnitürlerin içerisinde birçok farklı formda Türk mutfağında yer alan yemeklere lezzet katmaktadır. Bir sosyal medya fenomeninin TikTok hesabı üzerinden çektiği videoda tavuğu soslayarak denediği yöntem şaşırttı.

TARTIŞMA YARATTI
Videonun altına gelen yorumlarda bazı kullanıcılar tavuğun bu şekilde tüketimini sağlıklı bulmadıklarını belirtti. Bazı kullanıcılar zehirlenmeye yol açabileceğini söyledi. Buna rağmen birçok kullanıcıda deneyeceğini ifade etti.

TAVUK PASTIRMASI NASIL YAPILIYOR?
Söz konusu videoda içerik üreticisi tavuğu soslayarak buzluğa koyuyor. İçerik üreticisinin iddiasına göre bu lezzet Rusya'da sıklıkla bu şekilde tüketiliyor. Tavuk, derisinden kemiğinden ve kıkırdağından ayrıldıktan sonra Kaya tuzuna bulanıyor ve 2 hafta kadar buzlukta kalıyor. Buzluktan çıkarılan tavuklar ardından evde hazırlanan baharat karışımına, bir diğer adıyla çemene bulanıyor 6-7 saat yaklaşık çemen kuruyuncaya kadar dolapta bekletildikten sonra tüketilebiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.