İstanbul Adalet Sarayı’na düzenlenen terör saldırısında 54 kişi tutuklandı

İstanbul Adalet Sarayı’na düzenlenen terör saldırısında 54 kişi tutuklandı
Adalet Bakanlığı, İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırı girişimine ilişkin soruşturmaların devam ettiğini duyurdu. Bakanlık, saldırıyla bağlantılı olduğu belirlenen 54 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Bakan Tunç, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, İstanbul Adalet Sarayı'na terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Tunç, saldırıyı planlayan ve gerçekleştirmeye çalışan kişilerin yakalandığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti.

Tunç, 96 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 14'ünün anayasayı ihlal etme ve adam öldürme, 33'ünün terör örgütüne katılma, 1'inin de örgüte yardım etme suçlarıyla tutuklandığını söyledi. Geri kalan 48 şüpheli ise adli kontrol altına alındı.

“SORUŞTURMALAR KAPSAMINDA TOPLAM TUTUKLANAN ŞÜPHELİ SAYISI 54 OLMUŞTUR”

Tunç, saldırıdan sonra sosyal medyada provakatif mesajlar atan 6 kişiden 5'inin yakalanıp tutuklandığını söyledi. Ayrıca, örgüt üyesi Pınar Birkoç'un eylem sırasında kardeşinin de yargılandığı mahkemede bulunduğunu ve anayasayı yıkmaya çalışmak suçundan tutuklandığını belirtti. Toplamda 54 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.