Emekliye piyango gibi ikramiye kıyağı 'Dul ve yetimler de unutulmayacak'

Emekliye piyango gibi ikramiye kıyağı 'Dul ve yetimler de unutulmayacak'
Milyonlarca kişi ocak ayında yapılan maaş zamının ardından bayram ikramiyelerinde herhangi bir artış olup olmayacağını merak ediyor.

Milyonlarca emekli için ekonomik dalgalanmalar sebebiyle maaşa ek ödemeler önem arz ediyo.r Bu sebeple emekliler özellikle devletin bu konuda yapacağı çalışmaları ve bankaların promosyon haberlerini yakından takip etmeye devam ediyor.

whatsapp-gorsel-2023-12-06-saat-14-11-25-4f966308.jpg

BAYRAM YAKLAŞIYOR
Ocak ayı itibarıyla maaşlara zam yapılması milyonlarca emekli dul ve yetim için yeni beklentiler oluşturdu. Vatandaşlar gözlerini bayram öncesinde netleşmesi beklenen ikramiye tutarlarındaki artışa çevirdi.

para.jpg

ARTIŞ BEKLENİYOR
Bu kapsamda gündemdeki yeni gelişmeler ışığında emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde yüzde 49.25 ile yüzde O150 arasında bir artışın yapılması öngörülüyor.

RAKAM NASIL DEĞİŞECEK?
Yapılacak zammın bayram öncesi emekliyi rahatlatması umut ediliyor. Bu kapsamda şu an için 2 bin lira olan ikramiyenin yapılacak zamla 3 bin ile 5 bin lira arasında değişen bir tutara ulaşacak. Bu artışla emekliler yıllık olarak 6 bin ile 10 bin lira arasında bir ikramiye alacak. Söz konusu artışın yapılabilmesi için gereken yasal düzenlemenin Şubat ayının sonunda ya da Mart ayında Meclise sunulması bekleniyor.


DUL VE YETİMLERİ DE KAPSIYOR
Gündeme gelen artış sadece emeklileri değil aynı zamanda dul ve yetimleri de kapsayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.