O ilimizde ekmeğe zam yapıldı

O ilimizde ekmeğe zam yapıldı
Van'da ekmeğe zam geldi. 210 gram somun ekmeğin fiyatı 6 TL’den 7 TL'ye çıktı. 7,5 TL’den satılan çöreğin fiyatı ise 10 TL’ye çıktı.

Van'da ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Temmuz ayından bu yana 6 TL olan 210 gram somun ekmeğin fiyatı 7 TL'ye yükseldi. Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, ekmek fiyatlarının artmasının nedenlerini anlattı. Işık, un, maya, elektrik ve işçilik maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle ekmek fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Işık, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını anladıklarını ancak fırınların da ayakta kalması gerektiğini belirtti.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık, Türkiye’de en ucuz ekmeğin Van’da satıldığını ifade ederek, “3 ay önce almamız gereken bir rayiçti. Ancak esnafımızın özverisi ve fedakarlığından, ayrıca vatandaşlarımızı da zor durumda bırakmamak için böyle bir karar alınmıştı.

92457.jpg

Ancak geldiğimiz noktada biz ekmeğin rayiç bedelini 6 TL’den aldığımız zaman mazot 19 TL idi. Şimdi ise mazot 40 TL. Bunun yanında artan asgari ücret, maya, un, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar ekmek maliyetine yansımaktadır. Bu nedenle gerek yetkililerle gerekse esnafımızla yaptığımız istişareler doğrultusunda pazartesi gününden itibaren 210 gram somun ekmek ile 200 gram pide ekmeği 7 TL’den, çörek ise 10 TL’den satılacaktır” dedi.

YILBAŞINDAN SONRA TEKRAR ZAM YAPILACAK

Türkiye’de en uygun ekmeğin Van’da satıldığını da sözlerine ekleyen Işık, “Türkiye’de her gün zamlarla karşı karşıyayız. Yeme içme sektörü de bundan en çok etkilenen sektördür. Ekmeğin maliyeti günbegün artmaktadır. Bu nedenle yılbaşından sonra ekmeğe tekrar zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.