Kumaşın içine işlemiş çikolata lekesini söküp atıyor 'Evdeki tek malzeme 15 dakikada çözüyor'

Kumaşın içine işlemiş çikolata lekesini söküp atıyor  'Evdeki tek malzeme 15 dakikada çözüyor'
Dikkatsiz çikolata severler bu habere çok sevinecek… Evde bulunan tek malzemeyle kıyafetinizden çikolata lekesini çıkarabilirsiniz. Öyleyse çikolata lekesi nasıl çıkar?

Eskiden bir lekeyi çıkarmak için verilen uğraş çok can sıkıcıydı. Ayrıca leke çıksın diye kimyasal kullanmak sağlığımızı da büyük ölçüde etkiliyordu. Ancak sonradan birçok faydası görülen doğal malzemenin çikolata lekesini çıkardığı da fark edildi. Peki, bu doğal malzeme sizce hangisi? Çikolata lekesi nasıl çıkar diyenler, bu haber tam size göre!

iko1.jpg

Çikolata, içeriğindeki yağ sayesinde kumaşlarda, kıyafetimizde, koltuğumuzda veya halımızda derinliklere işleyen bir leke bırakır. Böyle bir durumda çikolata yemenin verdiği keyif, eziyete dönüşebilir. Çikolata lekesinden kurtulmak için tek bir malzemenin gücüne inanmak zor olabilse de sizin için o kahraman ürünü açıklıyoruz.

ÇİKOLATA LEKESİ NASIL ÇIKAR? HANGİ MALZEME ETKİLİ?

Eğer siz de çikolata lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız; karbonat kullanmak, kıyafetlerinizin derinliklerine işleyen çikolata lekesini tek hamlede söküp atıyor. Böylece sizi büyük bir dertten ve bekleme süresinden kurtarıyor.

iko4.jpg

Leziz bir çikolatanın verdiği keyifle aranıza hiçbir şeyin girmesine izin vermeyin. Bırakın üzerinize dökülsün, bu lekeyi çıkarmak için karbonat kullanmanız en etkili yöntemlerden biri.

KARBONAT İLE ÇİKOLATA LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Çoğu lekenin çıkmasını sağlayan, hijyen getiren malzemelerden biri olarak karbonatı gösterebiliriz. Karbonat, çikolata lekesi nasıl çıkar diye soranlar için de önerebileceğimiz önemli bir yöntem. Peki, karbonat ile çikolata lekesini nasıl çıkarabiliriz?

iko3.jpg

Karbonat ile çikolata lekesini çıkarmak için öncelikle bir kabın içerisine bir miktar karbonat koymalı, üzerine de göz kararı su eklemelisiniz.

Macun kıvamında karıştırarak çikolata lekesi bulunan bölgeye nazik bir şekilde uygulayın.

Çikolata lekesi üzerine uyguladığınız karbonat karışımını yaklaşık 15 dakika boyunca leke üzerinde bekletin. Bu sayede çikolata lekesi çözünerek kıyafetten ayrılacaktır.

İşlemin sonunda kumaşı sudan geçirerek lekenin tamamen çıktığını görebilirsiniz.

Uyguladığınız bu işlemle inatçı çikolata lekesinin çıkmadığını görürseniz karbonatla birlikte sıvı deterjan kullanın. Su yerine sıvı deterjanla karıştırdığınız karbonatı leke üzerine uygulayıp 5 dakika bekletin, ardından nemli bir bez yardımıyla lekeli bölgeyi temizleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.