Memur ve emeklinin maaş ve ikramiyesi artacak' Yeni ek gösterge kimleri kapsıyor'

Memur ve emeklinin maaş ve ikramiyesi artacak' Yeni ek gösterge kimleri kapsıyor'
Memur ve emekliler ocak ayında yürürlüğe girecek olan düzenlemeyi bekliyor. Yeni ek gösterge düzenlemesiyle 600 bin memurun emekli aylığı ve ikramiyesi yükselecek...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sosyal güvenlik mevzuatını yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceklerini, prim borçlarının takip ve tahsilat süreçlerini etkinleştireceklerini ifade ederek,birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini de belirtmişti.

3259068-1200x627.jpg

YENİ DÜZENLEMEYLE NE DEĞİŞECEK?

Şefler, teknikerler, veri hazırlama ve kontrol işletmenleri başta olmak üzere ek göstergesi 2800'den 3600'e çıkacak kamu çalışanları ve emeklilerinin hem geliri hem ikramiyesi artacak. Kamuda 25 yıl çalışıp birinci derecede emekli olan memurun aylığı bugün itibariyle 3 bin lira, ikramiyesi de 85 bin lira artacak.Ek gösterge memurların maaş, emeklilik sonrası aylık ve ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol oynuyor.

OCAK'TA YÜZDE 52.17 ZAM YAPILACAK
Yeni yıl zammıyla birlikte bu tutar daha da artacak. Ek gösterge düzenlemesiyle toplu sözleşme zammı dışında 600 binin üzerinde memurun gelirinde artış yaşanacak. Merkez Bankası'nın yüzde 68 üst sınır olarak açıkladığı enflasyon tahminine göre memur ve emeklilerine Ocak'ta yüzde 52.17 zam yapılacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.