Ünlü hukukçu Bahar Candan ve Nihal Candan'ın ne kadar ceza alacağını açıkladı

Ünlü hukukçu Bahar Candan ve Nihal Candan'ın ne kadar ceza alacağını açıkladı
Suç örgütü üye olma suçundan gözaltına alınan fenomen Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin ne kadar ceza alacığını Hukukçu Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu açıkladı.

Türkiye Dilan Polat v ve Engin Polat soruşturmasının şaşkınlıkla izlerken olaylar Bahar ve Nihal Candan kardeşlere de sıçradı. Dün Sosyal medya fenomeni Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşlerin gözaltına alınması gündem oldu.

Ceza ve Ceza Usul Doçenti Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu, fenomen kardeşlerin tutuklanması halinde alabileceği cezayı açıkladı.

Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından tüm sosyal medya fenomenleri mercek altına alındı.

İşte benim Stilim programında popülerlik kazanan kardeşler sosyal medyanın en çok konuşulan isimleri arasında yer alıyor.

Nihal Candan, Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a yönelik düzenlenen operasyonda Suç Örgütüne Üye Olma ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından üç isim gözaltına alındı.

Sözcü TV'ye konuk olan Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu, "Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlamalarıyla Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklanması durumunda kaç yıl ceza alabileceğini açıkladı.

"Suç gelirlerini aklamanın cezası 3 yıldan 7 yıla kadar ama buradaki espri o değil" diyen Ceza ve Ceza Usul Hukuku Doçenti Yılmaz Yazıcıoğlu, 'Sadece bunun cezası bu, halbuki arkada yatan başka.’ Dedi.

SADECE YALAN BEYAN VERSENİZ 7 YIL

Yazıcıoğlu, ‘Suç gelirini akladığınızda ortada bir suç var demektir. Onu ya azmettirensinizdir, ya iştirakçısısındır.’ İfadelerini kullandı.

Doç. Dr. Yılmaz Yazıcıoğlu konuyla ilgili şöyle devam etti:

“Hiçbirinin dışında, 'Al kardeşim sen bu parayı işe sok' derseniz, az evvel söylediğim ceza söz konusu olur. Totalde yatan daha büyük paralardır, daha büyük cezalardır, daha büyük işlemlerdir. Sadece evrakları saklasanız, yalan beyan verseniz oradan bile 7 yıla kadar hapis çıkar.'

Kaynak: Sözcü TV

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.