Bahar ve Nihal Candan kardeşlere kara para gözaltısı

Bahar ve Nihal Candan kardeşlere kara para gözaltısı
Bahar Candan ve Nihal Candan kardeşler kara para aklama iddiasıyla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç sattıklarını beyan eden şüphelilerin, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-11-14-132704.png

Teknik ve fiziki takip sonucunda 6 şüpheli, 3 Mayıs'ta yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden çete lideri eski polis memuru Onur Apaydın'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Çalışmalarına devam eden polis ekipleri, katıldıkları bir moda programıyla isimlerini geniş kitlelere duyuran Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin, söz konusu çetenin paralarını akladıkları tespit edildi. Bunun üzerine ekipler bu sabah, ismini değiştirerek Gülnihal Çiçek yapan Nihal Candan, Aleysa Bahar Candan ve Hacı İsrafil Sağlam'a yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Candan kardeşler, işlemleri için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ekran-goruntusu-2023-11-14-132652.png

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle ilgili son bilgileri verdi.

Uludağ, “Bahar ve Nihal Candan kardeşler Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Suçlama ise suç gelirlerinin aklanması. Yani Dilan ve Engin Polat’taki suç maddesi Bahar ve Nihal Candan kardeşlerde de uygulanmış. Soruşturma şu an itibari ile başlatıldı" açıklamalarında bulundu.

SORUŞTURMA DİĞER SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE DE SIÇRAYACAK

Uludağ, “Yeni isimler gelemeye devam edecek. Çünkü sosyal medyada abartılı yaşam, uçuk, konfor, lüks paylaşımlar çok dikkat çekiyor. Paylaşımlardan takipçi aldıkça dozu artıyorlar ama bir yandan da vatandaşın tepkini çekiyor. Vatandaşlar gibi MASAK'ın da dikkatini çektiği için uzman ekipler tarafından takibe alınarak haklarında soruşturma başlatılıyor.

Anlaşılan o ki sosyal medya fenomenleri bir takım çevreler tarafından kullanıldığını görüyoruz. Daha önce de tik tok twitch fenomenlerinde de görmüştük. Onlara da yine hediye adı altında para gönderip piyasaya para sürüyorlardı. Böylece kara para aklanması sosyal medyadan yapılıyordu" dedi.

BAHAR CANDAN KİMDİR?

Bahar Candan, 1998 yılında doğdu. Nihal Candan’ın kardeşidir. Bahar Candan, lisansını hukuk bölümünde sürdürüyor. Bahar Candan, İşte Benim Stilim yarışmasında yarışmıştı. Bahar Candan, "Dondurma Gibisin" isimli söylediği şarkıya klip çekmişti.

Nihal Candan'ın kız kardeşi olan Bahar Candan ablası gibi İşte Benim Stilim yarışmasında yarıştı.

ekran-goruntusu-2023-11-14-132751.png

NİHAL CANDAN KİMDİR?

Gülnihal Candan, 15 Haziran 1995 yılında Mersin’de doğmuştur. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam eden Nihal Candan, TV8’de yayınlanan Bu Tarz benim yarışmasıyla ünlenmiştir.

Aynı yarışmaya katılan 1997 doğumlu Bahar Candan adında bir kız kardeşi vardır.

16 Ekim 2014 tarihinde Bu Tarz Benim yarışmasına konuk olarak katılıp jüriden 3 yıldız alarak yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı.

İkinci sezon Bu Tarzm Benim yarışmasında yarışmacı olarak yer alan Nihal Candan’ın yer aldığı programda Soner Sarıkabadayı konuk jüri olarak yer alırken, Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu ana jüri üyeleriydi.

7 Şubat 2016 tarihinde başlayan Survivor 2016 yarışmasına da Nihal Candan gönüllüler takımında yarışmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.