Dev mobilya şirketi iflas etti 'Binlerce çalışanı işsiz kaldı'

Dev mobilya şirketi iflas etti 'Binlerce çalışanı işsiz kaldı'
Dünya çapında yaşanan ekonomik kriz şirketleri teker teker iflas ettirmeye devam ediyor. Bir mobilya şirketi daha iflas etti...

Yaşanan ekonomik kriz ve geçirmiş olduğumuz koronavirüs pandemi dönemi ile başlayan ve hala devam eden ekonomik kriz şirketlerin iflas etmesindeki büyük etkisini devam ettiriyor.

Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu. Bu kez ekonomik krizden nasibini alan ve iflas eden şirket; Ünlü mobilya şirketi oldu. Ve bu durum milyonlarca Türk'ü yakından ilgilendiriyor.

cesme-mobilya-dekarosyon.jpg

BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Almanya'nın köklü mobilya üreticisi Arco, bu ay sonunda faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Bu üzücü gelişme, birçok gurbetçi tarafından tercih edilen Arco mobilyalarına sahip olanların ilgisini çekti ve dev şirkette çalışan binlerce kişi işsiz kalmak zorunda kalacak.

TARİH VERDİ

Coburg merkezli mobilya üreticisi Arco, Pazartesi günü yaEptığı açıklamada, ay sonunda faaliyetlerini durduracağını duyurdu.

dgdafg.jpg

İKİNCİ İFLAS EDEN MOBİLYA ŞİRKETİ OLDU

Bu gelişmeyle birlikte Arco, bu yıl içerisinde bölgede üretimine son veren ikinci mobilya şirketi olmuş oldu. Önceden de 2023 yılı Mayıs ayında, tıpkı Arco gibi köklü bir geçmişe sahip olan F+S Poster Möbel adlı mobilya üreticisi iflas nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı.

furniture-background-c82iotuv5u8fgb82.jpg

Yapılan basın açıklamasına göre mobilya üreticisi "Aşırı borçlu veya iflas etmiş değil" ancak "Aşırı agresif fiyat rekabeti" Arco'ya başka seçenek bırakmıyor. Şirketin merkezi 1925'ten beri Coburg yakınlarındaki Weidhausen'de bulunuyordu. Arco başlangıçta hasır mobilyalar üretiyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.