Kira öder gibi sıfırdan ev sahibi olacaksınız 'TOKİ başvuru şartlarını açıkladı'

Kira öder gibi sıfırdan ev sahibi olacaksınız 'TOKİ başvuru şartlarını açıkladı'
Ekonomik zorluk çeken vatandaşlar kolay yoldan ev sahibi olabilecekleri fırsatı dört gözle bekliyordu. TOKİ’nin 4 il için sunduğu büyük kampanyanın şartları belli oldu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin başlattığı kampanyayla kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu açıldı. Maddi durumu ev almaya müsait olmayan kişilerin bile ev sahibi olabileceği proje 4 il için başlıyor. TOKİ projenin detaylarını açıkladı. Peki, şartları neler? TOKİ başvurusu nasıl yapılır? Konunun detayları belli oldu.

tokiid.jpg

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLUNACAK

TOKİ tarafından duyurulan yeni ev sahibi olma fırsatıyla birlikte kira öder gibi kendi evini alan vatandaşların sayısı artacak. İstanbul, Sivas Çankırı ve Rize illerinde yaşayan kişiler başvurularını gerçekleştirebiliyor.

Proje kapsamında 4 şehirde toplam 1545 konut yapımı kararlaştırıldı. Başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlar, birikimleriyle uygun fiyata evlerinin anahtarlarını ellerine alabilecekler.

evparaa.jpg

TOKİ’NİN 4 İL İÇİN PLANLADIĞI PROJENİN DETAYLARI AÇIKLANDI

Başvuru şartlarını karşılayan kişiler TOKİ’den ev sahibi olabilecekler. Konuyla ilgili açıklama yapan TOKİ, 4 şehrin ilçe ve mahallelerini açıkladı.

Gelir düzeyi düşük vatandaşlar için 4 ilde fırsat kapısını aralayan TOKİ ihaleleri başlatacak.

Rize’nin Merkez Kenderli Beldesi Düz Mahallesi için yapımı proje kapsamına alınan konut sayısı 79 iken Çankırı Kurşunlu İlçesi Yenimahalle 3. Etap planlaması için de 349 konut olarak belirlendi.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesi için plana dahil olan konut sayısı 665’ken, Sivas Merkez ilçesinde Yapı Mahallesi’ne yapımı planlanan 452 konut için düğmeye basıldı.

TOKİ Rize Konut Projesi’nin ihalesi 12 Şubat saat 11.00'da yapılacak.

tokii.jpg

İstanbul için ihale tarihi 20 Şubat saat 11.30 olurken, Sivas için 16 Şubat saat 14.00 ve Çankırı için 14 Şubat 14.00 saatlerinde ihaleler tamamlanacak.

TOKİ KONUT BAŞVURU DETAYLARI NELER?

Son bir yıl içerisinde o ilde ikamet eden kişilerin başvurabilme şartı bulunan TOKİ konut projelerinde bir diğer şart vatandaşların 25 yaşını doldurmuş olmalarının zorunlu olmasıdır.

Kuraya katılacak 25 yaş üstü kişiler, kurada çıkmaları neticesinde peşinatı ödenmiş evlerin geri kalan ödemeleri için en uygun aylık taksit seçenekleriyle ödemelerine başlayabilecek.

TOKİ tarafından sağlanan konutlar için belirlenen taksit miktarı ve peşinat miktarı henüz belli olmamakla birlikte, ihale detayları TOKİ’nin resmi sitesinden edinilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.