Ev almak isteyenler için sevindirici haber 'Sudan ucuza satılacak

Ev almak isteyenler için sevindirici haber 'Sudan ucuza satılacak
Ucuz ve geniş ev sahibi olmak isteyenler için devlet destekli müstakil ev fırsatı gündeme geldi. Hesaplarında 89 bin 900 TL para bulunanlar alabilecek. Şartlar ortaya çıktı.

Vatandaşlar başını sokacak ev bulmakta zorlanıyor. Ev almaksa bir hayale döndü. Kendi evini alabilenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Uygun fiyatlı ne kiralık ne de satılık ev bulmak kolay oluyor. Bunun için vatandaşlar Türkiye’de yaşamanın şartlarını bir vatandaş olarak zor buluyor. Bu yüzden uygun fiyatlı konut alınabilecek seçeneklere yöneliyorlar.

Bu ekonomide ve alınan maaşlarla konut sahibi olmak imkânsıza yakınken vatandaşlar prefabrik ev alma konusunu gündemlerine alıyor. Prefabrik ev almak isteyenler için devlet desteği de sunuluyor. Maliyetin bir kısmı devlet tarafından karşılanınca vatandaşlar daha kolay şekilde ev sahibi olabiliyorlar. Peki, şartları neler? Konuyla ilgili detaylar belli oldu.

konutdestegi.jpg

PREFABRİK EVİ YERLEŞTİRECEK ARSA GEREKİYOR

Herkesin kendi cebine göre bir ev sahibi olabilmesi için prefabrik evler iyi bir seçenek oluyor. Ancak bunun için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi tabii ki prefabrik evi yerleştirmek için bir arsanın bulunması gerektiği oluyor.

Arsa maliyeti göz önünde bulundurularak prefabrik evin maliyetini düşürmek mümkün oluyor ancak arsa maliyeti olmayan bir bölgeyi tercih edenler daha uygun maliyetlerle konut sahibi olabilirler.

Ev almak isteyenler aynı zamanda şehre uzak olmamak da isterler. Şehir merkezinde uygun arsa bulmak zor olacağından şehre yakın bölgelerde ya da kırsalda arsa bulmak çok daha uygun olacaktır. Arsa problemi çözüldükten sonra dilediğiniz yapıyı arsanıza inşa ederek devlet desteğiyle uygun bir ev sahibi olabilirsiniz.

konut.jpg

PREFABRİK EV İÇİN DEVLET DESTEĞİ KİMLERE VERİLİR?

Konut sahibi olmak isteyenler ve prefabrik ev tercihi bulunanlar için sevindirici olan, bu evler için devlet desteği sunulmasıdır. Devlet desteğinden yararlanmak içinse bazı şartlar var. Peki, prefabrik ev için devlet desteği kimlere verilir hangi şartlarda alınabilir?

Öncelikle bu desteği alabilmek için ihtiyaç sahibi olmak ve belirli ek koşulları sağlamak gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300 bin TL değerinde prefabrik ev yardımından yararlanarak düşük bütçeli ev sahibi olmak mümkün.

konutpara.jpg

PREFABRİK EV YAPTIRMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

Ev sahibi olmak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken detaylardan en önemlisi prefabrik evlerin yerleştirilmesi gereken arsalardır. Evlerin yerleştirileceği arazilerde betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartlarının karşılanmış olması gerekiyor.

Detaylara dikkat ermeden imara aykırı bir inşaat sonucu prefabrik eviniz yıkılabilir ya da yüksek meblağlarda para cezası ödeyebilirsiniz.

Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemeyen kişilerin arazinin bulunduğu belediyenin imar müdürlüğünden gerekli bilgileri almanız, sonrasında evi inşa etmeniz şart.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.