Binlerce kişinin müstakil ev alma hayalleri gerçek olacak 'Devlet desteğiyle maliyet inecek'

Binlerce kişinin müstakil ev alma hayalleri gerçek olacak 'Devlet desteğiyle maliyet inecek'
Hem ucuz hem de müstakil ev almak hayallerde kalmayacak. Devlet, ev sahibi olmak isteyen vatandaş için elini taşın altına koyuyor.

Son dönemde birçok kişi tarafından hem daha düşük maliyetli hem de güvenli olabildiği gerekçesiyle prefabrik evler tercih ediliyor. Müstakil bir evi olsun isteyenler veya yatırımcılar, pek çok yararını bildikleri bu evleri satın almak için kolları sıvadı. Ancak dikkat; bu evleri sadece çok yüksek geliri olanlar değil, artık herkes alabilecek.

20180421-105525-1558180075.jpg

Peki, prefabrik evlerin olumlu yanları neler? Nasıl kolay olarak müstakil prefabrik bir ev sahibi olabilirsiniz?

DEVLET DESTEĞİ VERİLİYOR

İhtiyaç sahibi olan ve devlet desteğine başvurmak için belirlenmiş şartları karşılayan kişiler için prefabrik ev hayal olmaktan çıkıyor. Prefabrik ev yapmak isteyenlere devlet desteği sağlanıyor ve 300 bin TL değerinde yardımdan yararlanılarak maliyetler düşürülebiliyor. Bu sayede ev almak daha kolay hale geliyor.

8d6c11d6e925f0bfcfa4ee88e5a08186-001.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destekle prefabrik ev sahibi olmak isteyenlerin maliyetleri bir hayli düşüyor. Böylece yatırım için bu evleri tercih edenlerin cebi rahatlıyor.

PREFABRİK EVİN AVANTAJLARI NELER?

Devlet yardımıyla düşük maliyetlere prefabrik müstakil evi olsun isteyenler için birçok avantaj var. Bu avantajlardan en önemlisi düşük maliyetler oluyor.

Bir diğer avantajıysa prefabrik evlerin hızlı bir şekilde yapılarak kullanıma sunulmasıdır. Aynı zamanda bu evlerin bakımları da düşük maliyetlerle yapılabiliyor.

tek-katli-prefabrik-ev-06-001.jpg

Son dönemde ev sahibi olmak isteyenler için deprem dayanıklılığı da ön plana çıktı. Prefabrik evlerin bir diğer avantajı depreme dayanıklılıklarıdır. Bu tür müstakil bir evde oturanların depremden yana korkuları daha az olacaktır.

Prefabrik evler ayrıca bir yerden bir yere taşınıp kurulabilen yapılardır. Bu da ev yatırımı yapmak isteyenler için pratiklik sağlar. Ayrıca devlet desteğinin sağlanması, daha iyi bir prefabrik ev almanızı kolaylaştırabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.