Aylık 100 bin TL'ye çalışacak işçiyi mumla arıyorlar ‘Günlük geliri 100 dolar’

Aylık 100 bin TL'ye çalışacak işçiyi mumla arıyorlar ‘Günlük geliri 100 dolar’
Tuzla'da günlük 100 dolara çalışacak işçiyi bulamıyorlar.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Tuzla'da günlük 100 dolara kaynakçı bulunamadığını açıkladı.

Akşam gazetesinde yer alan haberde, yetişmiş çalışan sayısındaki yetersizliğe ayak basan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Tuzla'da günlük 100 dolara kaynakçı bulunamadığını belirterek 200 dolar talep edildiğini söyledi. Tersaneler bölgesindeki sorunu açıklayan Şekib Avdagiç, Uzakdoğu'dan kaynakçı getirme noktasına gelindiğini vurguladı.

AVDAGİÇ: 100 DOLARA KAYNACAKÇI BULUNAMIYOR

Tuzla'daki tersaneler bölgesindeki kaynakçıların daha önce günde 100 dolar(3 bin lira) aldığını belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, kaynakçıların artık günlük 200 dolar yani yaklaşık 6 bin lira talep ettiğini belirtti. Başkan Avdagiç, "Kaynakçılar günlük 100 dolar alırken, şimdi 200 dolar talep ediyor. Artık süreç Uzakdoğu'dan kaynakçı getirme noktasına geldi" dedi.

tuzla-tersahane.jpg

"1 MİLYON GENCİ İŞ DÜNYASINA ÇEKMEMİS LAZIM"

Türkiye'de 'ne işte ne okulda' olan genç sayısının 3 milyona yaklaştığını söyleyen Avdagiç, "Türkiye'de 'ne işte ne okulda' olan gençlerimizin sayısı AB'nin 2,5 katı. 3 milyona yakın gencimiz ne işte ne okulda. Bizim ne yapıp edip Türkiye'de 'ne işte ne okulda' olan 3 milyona yakın gencin, 1 milyonunu iş dünyasına çekmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Gençlerin anne ve babaları tarafında verdiği harçlıkla hayatlarını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Avdagiç, “Biz burada ifrat ile tefrit arasında, biraz ifrat tarafındayız gibi. Başka bir ekstrem duruma gidip staj yapmaya gelen çocuğa sadece fotokopi çektirip 4 hafta sonra göndermemeliyiz” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.