Sevgililer Günü öncesi çiçeğe dev zam

Sevgililer Günü öncesi çiçeğe dev zam
14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala, çiçek fiyatlarına dev zam geldi.

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, çiçekçilerin yoğun mesaisi başladı ve fiyatlar da yükselmeye başladı. Bursa'daki çiçekçiler, Sevgililer Günü için bir hafta öncesinden hazırlıklarını tamamladılar.

aw139887-02.jpg

Çiçekçiler, canlı gül fiyatlarının bu yıl 70 ila 100 lira arasında değişeceğini belirtirken, yapay güllerin tanesinin ise 30 liradan satılacağını söylediler. Sevgililer Günü'nde sevgililere bir buket çiçek hediye etmek isteyenlerin ise 1000 lirayı gözden çıkarmaları gerektiğini ifade ettiler.

aw139887-01-1.jpg

30 yıldır çiçekçilik yapan Mesut Tok, Sevgililer Günü'nde genellikle gül talebi olduğunu vurguladı. Yoğun talep nedeniyle işlerinin haftalar öncesinden yoğunlaştığını belirten Tok, çikolata gibi alternatif hediyelerin de tercih edildiğini söyledi.

aw139887-07.jpg

Çiçekçiler, her bütçeye uygun çiçek hazırlayabildiklerini ifade ederken, mevsim çiçeklerinin yanı sıra farklı çeşitlerde çiçeklerin de bulunduğunu aktardılar. Ancak, canlı gül fiyatlarının genellikle diğer çiçeklere göre daha yüksek olduğunu belirttiler.

aw139887-06.jpg

Sevgililer Günü için çiçek almak isteyenlerin bütçelerini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan çiçekçiler, 1000 liranın altında bir buket bulmanın zor olduğunu dile getirdiler. Bu nedenle, Sevgililer Günü için hediye seçerken bütçeye dikkat edilmesi önerildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.