İstanbul kar yağışına doyacak İstanbul'a lapa lapa kar yağacağı tarih belli oldu

İstanbul kar yağışına doyacak İstanbul'a lapa lapa kar yağacağı tarih belli oldu
Bu kış kar yüzü görmeyen İstanbul'un kara doyacağı günler geliyor. İstanbul'a 4 gün boyunca lapa lapa kar yağması bekleniyor.

Ocak ayı ile birlikte yurt genelinde dondurucu soğukların kendini hissettirmesi bekleniyor. Soğuk hava kütlesinin ülkeye girişi ile birlikte İstanbul'da kar yağışı olacak.

karsemsiye.jpg

Yurt genelinde Ocak ayının son yarısında hava sıcaklıklarının belirgin derece düşmesi ve dondurucu soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesi aynı zamanda ülkeye kar yağışı da taşıyacak.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yurt genelinde etkili sağanak yağış ayın ortalarına doğru sıcaklıkların düşmesi ile birlikte yerini kar yağışına bırakacak. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava öncelikle Marmara Bölgesi'nde İstanbul da dahil olmak üzere kendisini gösterecek. İstanbul'un 4 gün boyunca kar yağışı alması bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir'in A Haber'e yaptığı açıklamaya göre Balkanlar üzerinden gelecek kutup soğuğu İstanbul'da kar yağmasına neden olacak.

Soğuk havaya dikkat çeken Güven Özdemir, Ocak ayının 10'u ile 14'ü arasında İstanbul'un yoğun olarak kar yağışı almasının beklendiğini söyledi. Karlı havanın Trakya üzerinden giriş yapacağı için önce İstanbul ve Marmara'yı etkileyeceğini belirten Özdemir Anadolu'ya doğru ilerleyecek olan kar yağışının Ocak sonuna kadar etkili olacağını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.