Ünlü çimento devi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'

Ünlü çimento devi halka arz oluyor 'Yatırımcılar borsada bayram edecek'
Borsa İstanbul’da bir sektör devi daha halka arz oluyor. Limak Doğu Anadolu Çimento, halka arz olmak için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuru yaptığını açıkladı.

Borsa İstanbul’daki halka arz olacak şirketler arasına bir yenisi daha dâhil oldu. Türkiye'nin en büyük holdingleri arasında yer alan Limak Holding’in iştiraki olan Limak Doğu Anadolu Çimento, Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusu gerçekleştirdi.

Limak Çimento halka arzda 116.820.300 TL değerli paylarını halka arzda bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle dağıtacak. Şirketin halka arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 31 olarak belirlendi.

Şirketin BIST kodu ile halka arz fiyatı, onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından belli olacak

Limak Çimento’nun halka arz süreci Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. konsorsiyum liderliğinde yürütülecek ve yatırımcılar tarafından halka arzda T1-T2 bakiye kullanılamayacak.

Borsa İstanbul "Yıldız Pazar"da işlem görecek olan Limak Çimento, 2024 yılının ilk döneminde talep toplaması bekleniyor.

mb-09-10-2020-15-19-23-scaled.jpg

LİMAK ÇİMENTO TALEP TOPLAMA NE ZAMAN?

Borsa İstanbul halka arz olacak Limak Çimento’nun talep toplama tarihleri Sermaye Piyasa Kurulu’nun (SPK onay vermesinin ardından belli olacak.

LİMAK ÇİMENTO HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR, HANGİ BANKALARDA VAR?

Limak Çimento’nun halka arzda tahmini kaç lot dağıtacağı ve hangi bankalardan talep toplayacağı SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netlik kazanacak.

LİMAK ÇİMENTO HAKKINDA

Limak Çimento, Limak Holding'in bir parçası olarak 2000 yılında kuruldu. Organik ve inorganik yöntemlerle başarılı bir şekilde büyüyerek, Türkiye'nin ikinci en büyük klinker kapasitesine sahip bir grup haline geldi. Şu an itibariyle 10 adet çimento fabrikası ve 9,6 milyon ton klinker kapasitesiyle sektörde önemli bir konuma ulaşmıştır."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.