Asgari ücreti bilen Cem Küçük net rakamı açıkladı 'Emekliler sevinçten havalara uçacak'

Asgari ücreti bilen Cem Küçük net rakamı açıkladı 'Emekliler sevinçten havalara uçacak'
Ünlü gazeteci Cem Küçük emeklilere yapılacak zam oranını açıkladı.

Ünlü gazeteci Cem Küçük, canlı yayında emekli ücretlerine ilişkin net rakamı açıkladı.

Milyonlarca asgari ücretlinin alacağı zamlı maaş tutarı 17 bin 2 TL olmuştu. Hemen ardından gözler, emekli maaşlarına çevrildi. Bilindiği üzere enflasyon oranına göre emekliye yüzde 37 oranında bir zam yapılması bekleniyor.

Fakat çoğu uzman isim emeklilerde bu rakamın yüzde 50’ye tamamlanacağı belirtiliyor. Bu noktada içeriden bilgi alan ünlü gazeteci Cem Küçük canlı yayında en düşük emekli maaşına yapılacak zam oranını açıkladı. Asgari ücretti bilen Cem Küçük, emeklilere yapılacak net zam oranına ilişkin flaş açıklamada bulundu.

emekli-2124.jpg

KÜÇÜK: YÜZDE 50 ARTIŞ OLACAK

Sosyal medya hesabından yayını paylaşan Küçük, emekli maaşlarına yüzde 50 oranında bir zam yapılacağını söylerken, 12 bin TL olacağının altını çizdi. Küçük ayrıca herhangi bir refah artışının da söz konusu olmayacağını belirtti.

cem-kucuk.png

EMEKLİLERE PRİM ÇALIŞMASI

Küçük, prim ödemelerinde farklılık gösteren kişilere yönelik bir çalışmanın yapıldığını da açıkladı. Küçük, "Daha yüksek prim ödeyenlerin maaşlarına ek bir artış gerçekleşebilir" dedi.

SGK emeklileri ile Bağ-Kur emeklileri arasında yapılacak zam farkına da parmak basan Küçük, SGK emeklilerine, Bağ-Kur emeklilerine kıyasla yüzde 5 daha fazla zam yapılacağının altını çizdi. Küçük, bu durumun SGK emeklileri için ek bir avantaj sağlayabileceğini ise söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.