Emekliler derneğinden zam talebi 'Aylıklarda eşitlik ve adalet İstiyoruz'

Emekliler derneğinden zam talebi 'Aylıklarda eşitlik ve adalet İstiyoruz'
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi talep etti.

Kazım Ergün "Açıklanan enflasyon oranları ve yapılan hesaplamaların hayatın olağan akışına aykırı olduğu aşikar" dedi.

"Fiyat algısının kalmadığı ortamda, TÜİK enflasyonunun piyasa gerçeklerinden daha da uzaklaşması ve yüksek yaşam maliyeti, emeklinin yoksulluğa mahkum edildiğini dile getirerek sözlerine şu cümleleriyle devam etti.

Hükümet yetkililerinin ve parlamentonun piyasanın gerçeklikleriyle yüzleşmesi gerektiğini söyleyen Kazım Ergün yapmış olduğu Açıklamada enflasyon oranları ve yapılan hesaplamaların hayatın olağan akışına göre gitmediğini dile getirdi."

emekli-4-kopya.jpg

"EMEKLİNİN SORUNLARININ GERÇEK ÇÖZÜMÜ İNTİBAK"

Memur ve memur emeklilerine uygulanacak yüzde 49,25'lik zamla emekliler arasındaki gelir adaletsizliğinin arttığına dikkati çeken Ergün, taleplerini tek tek sıraladı:

İlk olarak tüm emeklilerin bu durumu değişmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Ergün, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret kadar olması gerektiğini söyledi.

Tüm emeklilerin adına konuşan Kazım Ergün tüm aylıkların seyyanen zam uygulamasını ve onun da üstüne emekli zammının uygulanmasını istediklerini dile getirdi.

emekl-3.jpg

TEK ÇÖZÜM İNTİBAK

Emekli vatandaşların mutlu bir toplum olmaları ve bu durumu kalıcı hale getirmek için tek çözümün intibak edilmesi ve yasa düzenlenmesi gerektiğini dile getirdi.

TÜED Genel Mali Sekreteri Ünal Bandır ise ‘’Emekli Aylıklarında Eşitlik ve Adalet İstiyoruz’’ dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.