SGK Uzmanı Özgür Erdursun net ücreti açıkladı 'Emekliler bataklığa saplandı'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun net ücreti açıkladı 'Emekliler bataklığa saplandı'
SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emeklileri kara kara düşündürecek olan net ücret artışını açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında 'kesin' diyerek emekliye yapılacak olan zamma ilişkin net ücretini açıkladı.

Milyonlarca emeklinin gözü maaş zam tutarını belirleyecek olan TÜİK ve ENAG verilerine çevrilmişti. TÜİK ve ENAG verileri açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK)'in açıkladığı rakamlara göre, Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 2,93, yıllık ise yüzde 64,77 olarak kaydedildi.

ENAG 2023 aralık ayı enflasyon oranını Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aralık ayında yüzde 4,12 yükselterek 2023 yılındaki artışı yüzde 127,21 olarak kaydedildi.

para2-002.jpg

ERDURSUN: ARADAKİ FARK 12 PUAN

SGK Uzmanı Özgür Erdursun ENAG ve TÜİK verilerinin açıklanmasının ardından canlı yayında bomba açıklamalarda bulundu. Özgür Erdursun, ENAG ve TÜİK arasında yaklaşık olarak 12 puanlık bir fark olduğuna parmak basarken, hükümetin ENAG’ın açıkladığı rakama göre gelecek zammı odaklayacağının altını çizdi. “Önceden dediğimiz gibi yüzde 38 bekliyorduk, 37,5 olarak açıklandı. Bu oranı hükümet yüzde 50 oranına tamamlayacak.” dedi.

“EMEKLİLER HÜKÜMETE ÖFKELİ”

Seçim öncesinde de belki 12 bin ila 15 bin seviyesine de çıkarabileceklerine değinen Erdursun, “Emekliler hükümete çok kızgın, bu nedenle bunu yapabilirler. Seçimi kurtarmak adına bu harekette bulunabilirler.” ifadelerini kullandı.

erdursun-001.jpg

“14 İLA 15 BİNE TAMAMLARLAR”

Erdursun emekli aylıklarını hesaplayarak açıkladı. Erdursun, “Bana göre emekli aylıkları 11 bin 250 ila 11 bin 500 TL arasında olacak. 7 bin 500 TL altında kök aylığı olanlara yüzde 50’nin yanında 4 bin 500 TL seyyanen zam ve refah payı artışı yapacaklar. 7 bin 500 TL kök aylığı alan ve altında olanları da 11 bin 500 TL tamamlayacaklar. 7 bin 500 üstünde alanlar ise 14 bin ila 15 bin arasında olur.” dedi.

“EMEKLİ BATAKLIĞA SAPLANDI”

Emeklinin maaşı, açlık sınırının altında kaldığını söyleyen Erdursun, 1 Temmuz’a kadar da emekli maaşlarının yükselmeyeceğini açıkladı. Enflasyon verilerinde ise düşüş yaşanacağına değinen Erdursun, “Emekliler bataklığa saplanmış durumda.” diyerek acı sonucu paylaştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.