Günler öncesinden kar alarmı verilmişti 'İstanbul'da kar yağışı olacak mı'

Günler öncesinden kar alarmı verilmişti 'İstanbul'da kar yağışı olacak mı'
İstanbul için günler öncesinden kar yağışı alarmı verilmişti. Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul hava durumu nasıl olacak?" soruları milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor.

Yurt genelinin kuzeybatısı ile Mersin, Yozgat, Kırşehir, Çorum ve Amasya çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.

Yağışların İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batısı, Edirne, Kırklareli, Antalya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

AKOM'dan İstanbul için kar yağışı uyarısı - Dünya Gazetesi

Rüzgarın batı kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İç ve doğu kesimlerde, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Günler öncesinden İstanbul için kar yağışı alarmı verilmişti.

İstanbul'a kar geliyor: En çok yağış için tarih verildi

AKOM UYARMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, İstanbullular günlerdir beklediği kar yağışı haberi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklama gelmişti.

AKOM, kentin pazartesi akşamından itibaren Sibirya kökenli soğuk havanın etkisine gireceğini, salı ve çarşamba günü de kar yağışının beklendiğini bildirmişti.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK! Kar yağışı için gözler yeni haftada! Meteoroloji ve AKOM'dan peş peşe uyarılar - Burdur Haberleri-Burdur Yenigün Gazetesi

Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşüp kar değerlerine ineceğine dikkat çekilmişti. 9 Ocak Salı kentin yüksek kesimlerinde, 10 Ocak Çarşamba ise kent genelinde kar yağışının beklendiği açıklamıştı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı olasılığının ortadan kalktığını bildirdi.

Prof. Dr. Şen'in, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

ISI ADASI KARA ENGEL OLUYOR

Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar olasılığının ortadan kalkmaya başladığını söyledi. Zaten düşük olasılıkta devam ettiğini de sözlerine ekledi.

kkk.jpg

Prof. Dr. Şen'in açıklamaları şöyle devam etti:

Sıcaklığın 'ısı adası' etkisinden dolayı kar sınırına düşmediğini belirten şen, bundan sonra gelecek olan (12-13 Ocak) soğuk havaya bakılacağını ve 9-10 Ocak da kıyılar yağmur buna İstanbul da dahil iç kesimler kar beklendiğini duyurdu.

kk.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.